Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Parazitolog byl přijat do prestižní mikrobiologické společnosti

Julia Lukeše, českobudějovického parazitologa z Biologického centra Akademie věd ČR, letos zvolila do svých řad Americká mikrobiologická akademie. Letošních nových 88 členů ve čtvrtek 17. července představila v tiskové zprávě.

Členství v této akademii je jednou z nejvyšších poct, které se může vědci z oboru mikrobiologie dostat. V americké mikrobiologické akademii zasedá 2400 nejvýznamnějších expertů z celého světa a noví členové jsou pečlivě vybíráni na základě jejich špičkových výsledků, které přispívají k rozvoji tohoto vědního oboru.

„Velmi si toho vážím, toto členství umožňuje přístup k jedinečným údajům, či účast na významných setkáních, která určují budoucnost i vědní politiku oboru,“ říká Julius Lukeš.

Profesor Lukeš je v současné době ředitelem Parazitologického ústavu Biologického centra AV ČR a profesorem na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity. Více než dvacet let se zabývá molekulární biologií parazitických prvoků, kteří způsobují řadu závažných onemocnění.

Je autorem či spoluautorem dvou set publikací v zahraničních vědeckých časopisech. Od roku 2004 je členem Učené společnosti ČR, v roce 2009 se stal prvním mimopražským laureátem ocenění Praemium Academiae a od roku 2012 je členem Kanadského institutu pro aplikovaný výzkum.

Napsala Daniela Procházková
Tisková zpráva

Štítky Julius Lukeš, Biologické centrum Akademie věd ČR, Jihočeská univerzita, České Budějovice, parazitolog, ocenění, Akademie věd České republiky, Česko, Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parazitolog byl přijat do prestižní mikrobiologické společnosti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.