Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na VŠTE se bude nově učit doprava a přeprava

Technologie dopravy a přepravy se stane od podzimu, kdy začíná akademický rok 2012/2013, novým bakalářským studijním oborem Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích.

Akreditaci jsme získali na standardní období čtyř let pro prezenční i kombinované studium. Konstrukce oboru nám umožňuje vytvářet vlastní specializace podle požadavků podniků především z Jihočeského kraje,“ říká Marek Vochozka, pověřený rektor VŠTE.

Ta využije ustanovení zákona a vyhlásí zkrácené přijímací řízení. V něm chce do obou forem studia přijmout 158 studentů. Na VŠTE jde o čtvrtý akreditovaný obor. Dosud to byly Ekonomika podniku, Konstrukce staveb a Stavební management.

„Nový program se připravoval dva roky a reaguje na poptávku podnikové praxe. Doprava představuje aktuální téma a v Jihočeském kraji se vyučuje i na středních školách. Pro nás jako pro polytechnickou školu je důležité umět reagovat na potřeby regionu. První bylo stavebnictví, teď doprava a věřím, že získáme i akreditaci strojírenství,“ dodává Vochozka.

Dalším krokem, který by měl navazovat, je příprava vlastního magisterského oboru. V nejbližší době proto škola zahájí přípravy na jeho akreditaci. Letos mimo jiné významně personálně posílila řady akademiků dalšími docenty a profesory a výrazně zvyšuje tvůrčí, publikační a projektovou činnost.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky doprava, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, Marek Vochozka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠTE se bude nově učit doprava a přeprava  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.