Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město investuje do vylepšení škol desítky milionů korun

Každoročně během prázdnin dochází k opravám školních budov. V letošním roce půjde do školských zařízení v Budějcích téměř 70 milionů korun.

„Z těch největších akcí mohu jmenovat například Základní školu Grünwaldova, kde budou rozšířeny šatny a vybudována nástavba na původním jednopodlažním objektu,“ řekl náměstek primátora Petr Podhola.

Podle něj si investice vyžádá náklady v řádu devíti milionů korun a dílo by mělo být podle smlouvy ukončeno do 14. září letošního roku.

„Stavební úpravy spojovací chodby v Mateřské škole J. Opletala zahrnují výměnu stávajících výkladců za plastová okna a zateplení spojovací chodby mezi pavilony školky. Náklady jsou 1,8 milionu,“ dodal.

Pracuje se i v Základní škole Rožnov, kde budou postupně po etapách zatepleny objekty mateřské i základní školy. „V první etapě prací budou řešeny pavilony mateřské školy, jídelna a kuchyně, stará budova, šatny a dílny v celkových nákladech 2,3 miliony korun,“ vypočítal Podhola.

Dokončen a zkolaudován je objekt nové takzvané modulové kontejnerové školky za téměř osm milionů korun v ulici K. Štěcha v sídlišti Máj, kam se nyní nakupuje zařízení interiéru, aby padesát školáčků mohlo 3. září nastoupit.

Štítky základní škola, České Budějovice, Petr Podhola, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

To je úžasné!!!!!!! investice v řádech milionů, krásné školy na pohled, ale že už se nikdo z radnice nevyjadřuje k tomu co se děje uvnitř těchto zařízení. Konkrétně v ZŠ Rožnov s dochází ke slučování tříd a člověk se jen diví jak to pan ředitel kulantně zaobaluje nedostatkem financí na provoz školy, nemůže si dovolit učitele na celý úvazek tak bude jen na poloviční, ze 3 tříd udělají 2 to bude kvalita výuky!!!!! Vlastně o to tady nejde!!!!!!!! A OBČANE TY MLČ A PLAŤ DANĚ!!!! A kdyby náhodou jste někdo byl přesvědčen o tom že je třeba málo žáků tak to tak opravdu není.ale to je vlastně jako doprava v Budějovicích - radnice žije mimo realita a taky to tak vypadá.........

Pátek, 27. července 2012, 10:59Odpovědět

Město investuje do vylepšení škol desítky milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.