Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kraj ocenil patnáct vynikajících jihočeských pedagogů

Významného ocenění se dočkalo patnáct jihočeských učitelů. V pátek byli oceněni na krajském úřadě v Českých Budějovicích v rámci ankety Vynikající pedagog Jihočeského kraje 2015. Na památku získali medaili s vyobrazeným Janem Amosem Komenským, upomínkovou plaketu a dárkový knižní poukaz.

Celkově byly vyhlášeny dvě kategorie - první byla zaměřena na výjimečný celoživotní přínos pro školu, druhá na působení a úspěchy v mimoškolní práci s dětmi a mládeží.

V první zmíněné kategorii, do které spadají učitelé mateřských, základních, základních uměleckých, středních, vyšších odborných škol a konzervatoře, se objevila například Libuše Tesařová z Gymnázia Prachatice, Petr Sokol z Gymnázia J. V. Jirsíka České Budějovice či Blanka Dašková ze ZUŠ Velešín. Za zmínku určitě stojí, že Gymnázium a SOŠ ekonomická Vimperk má hned dva oceněné zástupce - Jiřího Lutovského a Marii Roučkovou.

Ve druhé kategorii, jež je zaměřená na pedagogické pracovníky školských zařízení pro zájmové vzdělávání, jako jsou domy dětí a mládeže či školní družiny, byli oceněni Karel Černý z DDM Prachatice a Miroslav Pech z DDM Tábor.

Kantory do ankety nominovali jejich nadřízení, tedy ředitelé škol, a to formou vyplněného anketního lístku. Nad nominacemi se poté sešla komise, kterou schválilo vedení Jihočeského kraje.

Anketa se týká jen kantorů působících na školách a školských zařízeních zřizovaných Jihočeským krajem.

Kategorie A (za výjimečný celoživotní přínos pro školu):

Petra Bedřichová (ZUŠ Strakonice), Blanka Dašková (ZUŠ Velešín), Květuše Králová (SŠ obchodu, služeb a podnikání a VOŠ České Budějovice), Jiří Lutovský (Gymnázium a SOŠ ekonomická Vimperk), Marie Náhlíková (SŠ a JŠ s právem SJZ Volyně), Marie Roučková (Gymnázium a SOŠ ekonomická Vimperk), Petr Sokol (Gymnázium J. V. Jirsíka České Budějovice), Vojtěch Talíř (SOŠ veterinární, mechanizační a zahradnická a JŠ s právem SJZ České Budějovice), Libuše Tesařová (Gymnázium Prachatice), Josef Turek (SOŠ elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Hluboká nad Vltavou), Margita Vanická (ZUŠ Milevsko), Jiří Vopálka (VOŠ sociální a SPgŠ Prachatice), Vojtěch Žílá (Gymnázium Strakonice)

Kategorie B (za pedagogické působení a úspěchy v mimoškolní práci s dětmi a mládeží):

Karel Černý (DDM Prachatice), Miroslav Pech (DDM Tábor)

Štítky pedagog roku, kantor, kraj, České Budějovice, Jihočeský kraj, Jan Amos Komenský, Petr Sokol, Gymnázium Prachatice, gymnázium, Vimperk, Jiří Lutovský, Miroslav Pech, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj ocenil patnáct vynikajících jihočeských pedagogů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.