Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kam nasměrovat budoucnost? Stavební obory se hlásí o slovo

Um stavitele je více méně v každém z nás. Není snad nikoho, kdo by si v raném dětství něco nepostavil - nedobytnou pevnost, lávku přes potok, tajný úkryt... Dětská léta odvál čas a mnozí z nás stojí před rozhodnutím, co dál.

Ti, kteří si teď zvolí technický obor - stavařinu, jako zaměření svého středoškolského studia, neprohloupí. Námi všemi známá ekonomická krize se negativně zapsala i do této oblasti a v minulých letech ji oslabila, ale nyní je tento obor opět na vzestupu a stává se velmi ekonomicky atraktivním.

Nové projekty a spolufinancování ze strany Evropské unie láká zpět do České republiky množství investorů a stoupá tím poptávka právě po kvalifikovaných absolventech stavebních oborů, kteří se nemusejí obávat o pracovní příležitosti po skončení jejich studia.

Nové trendy ve stavitelství zasahují do oblasti nízkoenergetických staveb a bydlení, v neposlední řadě i úspory energií. Neustále přibývá investorů, kteří lobují za ekologii. Stavební inženýři, architekti stojí před novou výzvou investorů a musí se vypořádat s tímto nárokem a reagovat formou projektů inovovaných dřevostaveb a jiných alternativních technických zázemí budov, izolačního materiálu, konstrukčních systémů a dalších stavebních materiálů. Všechny nové trendy se odrážejí v osnovách středních škol, které se zaměřují na oblast stavebnictví, aby tak připravily své absolventy co nejlépe na jejich budoucnost.

Další zajímavou sférou je oblast dopravního stavitelství. Jak se dá uplatnit s tímto zaměřením? Moderní dopravní stavitelství je díky rostoucímu požadavku na podporu výstavby dálnic a rychlostních silnic velmi silným a žádaným odvětvím. Díky tlaku na rychlost a kvalitu přemisťování lidí roste závisle na tom poptávka po odbornících na železniční stavby a vzájemné propojení se silnicemi. V neposlední řadě je atraktivní oblastí investic výstavba letišť a jeho okolí. V pozadí jistě nestojí ani inženýrské stavby spjaté s dopravou, které zahrnují tunely a mosty.

Poptávka po studentech se ozývá i z oblasti vodohospodářských staveb. Zde najdou zalíbení ti, které zajímá úprava vod a vodohospodářské sítě. Tento druh staveb osloví mladé budoucí stavaře díky úzkému sepjetí s ochranou a rozvojem životního prostředí. Absolvent tohoto oboru má dveře otevřené do geodetických kanceláří, dále samozřejmě v rámci geologických průzkumů a nejen tam.

Pokud vás neláká pouze stavět nové objekty, ale chtěli byste se realizovat ve stavební obnově a více se dozvědět o architektuře, původních stavebních technologiích a konstrukčních postupech, tak i pro vás střední škola nabízí zajímavé studijní zaměření Stavební obnova. Díky velké finanční podpoře ze strany EU v oblasti podpory památek a jejich péče se absolventi nemusí obávat o své uplatnění.

V dnešní době je zpět poptávka po tomto atraktivním technickém oboru. Důkazem místo slibů může být převyšující poptávka po absolventech, než je jejich nabídka. Zaměstnavatelé se spolu s vysokými školami snaží o vyplnění této mezery právě náborem vynikajících studentů například z řad středních stavebních škol do svých vysokoškolských oborů.

Se stavebním oborem se dokážete prosadit, vystoupit z řady a předejít problému s hledáním zaměstnání. Pokud uvažujete, kam směrovat své studium a tento technický obor vás zaujal, střední průmyslová škola stavební vaši kariéru nasměruje správným směrem.

Není nic jednoduššího, než začít svoji budoucí kariéru na Střední průmyslové škole stavební v jižních Čechách v Českých Budějovicích, která díky kvalitnímu zázemí učitelů flexibilně reaguje na nové trendy. Díky široké míře možnosti studenta si vybrat právě tu oblast pro něj zajímavou, se z této střední školy stává skvělé místo pro začátek slibné kariéry v oblasti stavebního průmyslu.

PR text

Štítky Střední průmyslová škola stavební České Budějovice, studium, stavařina, stavební obor, České Budějovice, jižní Čechy, vzdělání, Evropská unie, investor, kariéra, Česko, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Invest

Hledáte podnikatelský úver, osobní pujcky, bydlení, studentské pujcky studentu, konsolidacní pujcky, nezajištený úverový rizikový kapitál; Atd .. Nebo odmítl úver od banky nebo dohody jeden nebo více financních duvodu. Je pravdepodobné, že vaše duvera Toto rešení! A pastýri soukromí veritelé pujcují spolecnosti a jednotlivce v nízké a cenove dostupné sazbe ve výši 2%. Máš zájem? Kontakt po prepoctu úveru do 48 hodin. KONTAKTUJTE NÁS (valdinesamaraldasilva@gmail.com)

Úterý, 23. ledna 2018, 17:49Odpovědět

Bill David

Potřebujete půjčku? Vydáváme renomované úvěry jednotlivcům, společnostem a investorům. Poskytujeme půjčky na nákup automobilů, půjčky na auta, osobní půjčky, vánoční půjčky, podnikatelské půjčky, půjčky na vzdělávání, konsolidaci dluhů, ETC při 2% úrokových sazbách. Finance a poradenství. Žádné ověření příjmů. Nepotřebujete kreditní skóre. Velmi příznivé úrokové sazby. Kontaktovat Heinrich Jesse E-mailová adresa: pastorwilliams1211@gmail.com

Čtvrtek, 5. října 2017, 19:56Odpovědět

Maria David

Jsem Pamela Fowler a jsem z USA a jsem šťastný, že svět věděl, jak jsem získal 400 000 dolarů od pomocného úvěru Danielu Marshallovi Wheelerovi generálního ředitele společnosti Daniel Marshall Wheeler Loan Company, byl jsem tak zoufalý, Půjčku říkám svědectví on-line, chci použít toto médium, abych vám říkal, že můžete získat svůj úvěr od Daniel Marshall Wheeler, byl jsem ten, kdo zaplatil za převodní poplatek z mého úvěru dříve, než půjčka byla propuštěna ke mně v pořádku, pokud jste Jsou v půjčce můžete kontaktovat ho nebo mě tak, že mohu poslat vám důkaz o platbu jsem udělal, než dostanu svůj úvěr okay ', takže můžete mít štěstí jako já, pokud chcete být šťastný můj e_mail : pamelafowler2005@outlook.com

Čtvrtek, 29. června 2017, 20:58Odpovědět

Pastor Osas Ben

Naléhavě potřebujete peníze? Můžeme vám pomoci!
Jste v současné situaci v potížích nebo vás hrozí v potížích?
Tímto způsobem vám dáváme možnost rozvíjet nový vývoj.
Jako bohatý člověk se cítím povinen pomáhat lidem, kteří se snaží dostat šanci. Všichni si zaslouží druhou šanci a protože vláda selže, bude to muset pocházet od ostatních.
Žádná částka není pro nás příliš bláznivá a splatnost, kterou určíme vzájemnou dohodou.
Žádné překvapení, žádné další náklady, ale jen dohodnuté částky a nic jiného.
Už nečekejte a komentujte tento příspěvek. Uveďte částku, kterou chcete požádat, a my vás budeme kontaktovat všemi možnostmi. Kontaktujte nás dnes na adrese pastorosasben@outlook.com

Naléhavě potřebujete peníze? Můžeme vám pomoci!

Pondělí, 22. května 2017, 21:20Odpovědět

Kam nasměrovat budoucnost? Stavební obory se hlásí o slovo  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.