Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeská univerzita obsadila na kolejích všechna lůžka

Pro akademický rok 2013/2014 přijala Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích 2 577 žádostí o kolej. Jelikož kapacita kolejí je 2 306 lůžek, kladně bylo rozhodnuto v 84 procentech všech žádostí.

Jihočeská univerzita zaevidovala od studentů nastupujících do prvních ročníků 959 žádostí, kladně vyřídila 813, od studentů druhých a vyšších ročníků přijala 1 618 žádostí, vyhovět mohla 1 368 z nich.

Celkový počet zahrnuje také 125 ubytovacích míst pro zahraniční studenty, kteří na Jihočeské univerzitě absolvují během roku studijní pobyty a stáže.

„Pro udělení koleje je kritériem dojezdnost, neboli čas, za který se student dostane z místa svého bydliště veřejným dopravním prostředkem do Českých Budějovic,“ upřesnil ředitel Kolejí a menz Jihočeské univerzity František Vrtiška.

Jihočeská univerzita má k dispozici šest kolejí s různým zázemím: nabízí pokoje dvou a třílůžkové s vlastním sociálním zařízením nebo se sociálním zařízením na chodbách. Cena měsíčního kolejného se pohybuje od 1 860 do 2 170 Kč.

Univerzita se dlouhodobě snaží o zkvalitňování ubytování pro své studenty. Nejnověji je to vidět na koleji K5, kde od března do poloviny září probíhaly stavební práce, v průběhu kterých došlo k výměně celého obvodového pláště a k odstranění azbestové zátěže, realizoval se zcela nový systém skládané fasády se zateplením, proběhla kompletní výměna oken, dveří, následně i radiátorů.

Druhá etapa rekonstrukce zaměřená na úpravu sociálního zázemí jednotlivých pokojů je plánována na rok 2014 až 2015.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeská univerzita, koleje, obsazenost, rekonstrukce, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita obsadila na kolejích všechna lůžka  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.