Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do nové školky se můžou hlásit i zájemci z řad veřejnosti

Je rozhodnuto. V prostorách bývalého K-Centra funguje od května firemní školka energetické společnosti E.ON. Vyplývá to ze smlouvy, kterou uzavřela Správa domů s pražskou firmou KinderGarten. Mateřská škola však nebude otevřena pouze pro děti zaměstnanců firmy. Několik míst provozovatel nabídne široké veřejnosti.

V prvním čísle tištěného občasníku vás Budějcká Drbna informovala, že o objekt K-Centra usilovala kromě E.ONu ještě skupina třech bývalých zaměstnanců kina Kotva, která chtěla v Háječku vybudovat nové multifunkční kulturní centrum a tuto budovu považovala na klíčovou součást celého projektu.

Svůj záměr ale kulturní nadšenci představili moc pozdě, jelikož Správa domů jednala se zájemci o firemní školku už v červnu loňského roku. „V listopadu 2011 došlo k ústní dohodě a 8. února jsme podepsali s firmou KinderGarten nájemní smlouvu,“ uvedl Ladislav Volf, ředitel Správy domů, která je majitelem objektu. „Přestože jsme vlastněni městem, jak s budovou K-Centra naložíme, záleží pouze na rozhodnutí naší společnosti. Jiné je to u letního kina a Háječku jako takového, tam má hlavní slovo město,“ dodal Volf.

ČTĚTE TAKÉ: Bude v Háječku kulturní centrum nebo školka?

Kapacita nové mateřské školy pro děti od dvou let věku bude celkem 45 míst, dvacet jich bude nabídnuto veřejnosti. „Jakmile se školka otevře, pomocí našich webových stránek a reklamní kampaně budeme lidi informovat o provozu nového zařízení. Kromě toho v červnu plánujeme den otevřených dveří, aby si každý mohl tyto prostory prohlédnout. Děti potom budeme nabírat celoročně, protože jsme soukromým subjektem,“ řekl Budějcké Drbně na počátku dubna zakladatel a jednatel společnosti KinderGarten Zdeněk Fiala, jenž zároveň připomněl, že za umístění svého potomka budou muset rodiče zaplatit.

Podle mluvčího E.ONu Tomáše Nováčka probíhala přestavba budovy podle plánu, takže 1. května byla mateřská škola otevřena. „Do školky nastupuje jedenáct dětí zaměstnanců společnosti E.ON, od září by jejich počet měl vzrůst na šestnáct,“ upřesnil Nováček.

Projekt firemní školky v těsném sousedství budovy, ve které sídlí E.ON, zaměstnanci samozřejmě vítají. „Cílem firemní školky, která vedle naší společnosti vznikla, je umožnit matkám po rodičovské dovolené brzký nebo dřívější a bezproblémový návrat do práce. Jedná se o klasické sladění soukromého a pracovního života. Školka je důležitou součástí života rodičů,“ míní jedna ze zaměstnanců a matka malé Nelinky Iveta Hroníková. „Jako zaměstnanec E.ONu a maminka tříletého syna Ondry jsem šťastná, že nám zaměstnavatel vyšel vstříc a mateřskou školu zřídil. Míst ve školkách v Českých Budějovicích je tragický nedostatek,“ svěřila se její kolegyně Helena Šlapanská.

Provozní manažerkou nové školky provozované společností KinderGarten se stane Petra Pščolková, která bude mít na starosti její chod. „Jako prostředník mezi rodiči a školkou budu přijímat nové žáčky, starat se o zásobování jídlem, vyřizovat smlouvy a podobně,“ uvedla Pščolková a dodala: „Na novou práci se těším. Už jsem viděla další firemní školky provozované firmou KinderGarten a všechny fungují bezvadně.“

Objekt, který E.ON vybaví mikro BHKW kogenerační jednotkou pro úsporu energií, nebude využit pouze jako ráj pro caparty. Uvnitř totiž vznikne i rodinné centrum s různými nadstandardními službami. „Máme připraveny dvě místnosti, kde bychom o víkendech mohli veřejnosti nabídnout kurzy angličtiny, jógu a podobně. V současné době ale stále jednáme s různými dodavateli služeb, jestli budou mít zájem v těchto prostorách tyto aktivity pořádat,“ vysvětlil před časem za provozovatele Zdeněk Fiala.„Ucelenou nabídku nyní ještě nemáme. Spíš stále zjišťujeme, o co by měli lidé v Českých Budějovicích zájem.“

Štítky E.ON, mateřská škola, Háječek, Drbna.cz, KOTVA, Zdeněk Fiala, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nové školky se můžou hlásit i zájemci z řad veřejnosti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.