Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studenti EDUCAnetu se učili v Anglii

PR článek

Studentům střední soukromé školy EDUCAnet České Budějovice se hned na začátku roku naskytla vynikající příležitost zdokonalit se v angličtině a zavítat do ciziny. Vedení školy se rozhodlo využít štědré pobídky ministerstva školství, a tak za finančního přispění EU studenti a učitelé společně s další místní školou cestovali 27. září luxusním autobusem do Londýna.

Studneti EDCUAnetu jsou poměrně zkušení cestovatelé. Po Německu a Francii byl týdenní pobyt v Anglii třetí zahraniční návštěvou během dvou let, kterou vedení školy uspořádalo. Velká část studentů tedy během cesty spíše pozorně naslouchala zajímavým informacím i pikantním historkám zkušeného průvodce a historika umění v jedné osobě. Všichni si brzy zvykli na jízdu v levém pruhu, a tak začala exkurze od jednoho legendárního místa k druhému.

Putovalo se například po jihoanglickém pobřeží, výprava navštívila také Brighton, nejslavnější tamější přímořské letovisko překypující luxusem. K nemalému překvapení studentů je na parkovišti v Londýně přivítali přátelští lidé všech barev pleti, od rodilých Angličanů, přes muslimky až po přistěhovalce z Karibiku. Většina hostitelských rodin tedy nezapřela své z našeho pohledu velmi exotické kořeny.

Studenti měli možnost projít se kolem proslulého hradu Windsor a pozorovat na vlastní oči dění kolem budov nejprestižnější střední školy světa - Oxfordu a dále také nahlédli do nejslavnější školní jídelny, která se objevila ve filmové sérii o Harrym Potterovi.

„Zdaleka nešlo jen o jízdy po památkách. Podstatnou část tvořila výuka ve škole Twin, která sídlí v hypermoderní kancelářské budově v londýnské čtvrti Greenwich. Oba dva dny byly kromě lekcí anglického jazyka věnované také odpoledním výpravám za poznáním - nejprve do pevnostního komplexu The Tower of London. Tam jsou kromě zbraní, vlajek a krkavců ke spatření také všechny korunovační klenoty Spojeného království,“ vysvětluje jeden z učitelů.

Pobyt byl doslova nabitý zážitky: ke konci týdne měli všichni možnost prohlédnout si vyznačený nultý poledník a greenwichskou observatoř, centrum britské flotily. Dále byla připravena plavba po Temži až k Westminsteru, sídlu Parlamentu i slavného opatství. Velkým zážitkem pro všechny byla návštěva muzeí Natural History & Science, kde již každý podle své chuti trávil čas mezi ohromujícím množstvím exponátů toho nejzajímavějšího, co může svět přírody nebo techniky nabídnout. Nesměla chybět také návštěva Hyde Parku a nákupní zóny Oxford Street.

„V naší škole se pro studenty snažíme zprostředkovat co nejpestřejší zážitky. Krátké pobyty v zahraničí jsou jen jedním z moderních způsobů výuky, které se u nás uplaťnují, a vzhledem k tomu, že jsme školou malou, má možnost vyjet do zahraničí každý student, který o to má zájem,“ zakončuje dojmy z pobytu učitel angličtiny.

Štítky Anglie, angličtina, Londýn, Evropská unie, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, České Budějovice, návštěva, Německo, Francie, Harry Potter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti EDUCAnetu se učili v Anglii  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.