Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti ze 34 zemí se spojily, aby řekly své „Hello My World!”

Pocházejí z 5 různých kontinentů a 34 zemí reprezentujících odlišné kultury a tradice, ale něco mají tyto děti společné: každé z nich se učí anglicky, což jim umožňuje být aktivní a pomáhat druhým. Kampaň „Hello My World!” je jedinečná dětská iniciativa na záchranu orangutanů, ohroženého zvířecího druhu, která byla odstartována v dubnu letošního roku.

Společnými silami bojujeme za správnou věc

Kampaň je zaměřena na záchranu orangutanů, jednoho z nejinteligentnějších stvoření ve světě zvířat, kteří rychle přicházejí o svůj přirozený domov kvůli masivnímu kácení tisíců hektarů tropického pralesa. Průmyslové sázení palem za účelem zpracování palmového oleje je závažnou a bezprostřední hrozbou pro populaci orangutana. Tím, že se děti připojí k iniciativě „Hello My World“, podpoří zachování přírody a také péči o osiřelé orangutany, jimž je napomáháno vrátit se zpět do deštného pralesa.

Angličtina jako světový jazyk

Jakou roli hraje angličtina v této kampani, vysvětluje paní Helen Doron: „Studium anglického jazyka umožňuje dětem komunikovat s lidmi a navazovat nové vztahy. Díky sjednocení nás všech dokážeme společně šířit povědomí o vážné situaci orangutanů.”
V dnešním globalizovaném světě je znalost angličtiny nutností. Hranice dětských hřišť už nejsou vymezeny ploty, ale rozšiřují se, aby obsáhly internet a celý svět.

Většina dnešních dětí zná internetový server pro sdílení videosouborů YouTube a zvládá komunikovat s ostatními skrze videoklipy, diskuze, fotky a příspěvky na sociálních sítích. Internet je tudíž logickým a účinným médiem k propagaci „Hello My World!”

Pomáháme druhým

„Důležitým úkolem naší mise je naučit děti, že i ony jsou součástí světa, přičemž klademe důraz na hodnoty jako empatie a sdílení,” říká Doron. „Helen Doron English již 30 let podporuje mnoho místních i světových ekologických organizací a věříme, že teď nastal čas podělit se o tuto iniciativu s našimi studenty, dětmi po celém světě, a vyzvat je, aby se stali posly této kampaně.”

Více než 120 000 studentů Helen Doron English na více než 800 místech po celém světě se zúčastňuje výuky věnované vážnosti situace týkající se života orangutanů. V této speciálně navržené hodině se děti dozvědí, jak a proč zvířata přicházejí o svůj přirozený domov a jak může sázení palem za účelem zpracovávání palmového oleje vést k vymření nesčetného množství zvířecích druhů. Výuka je přizpůsobena věku dětí a její součástí je originální píseň a další zábavné činnosti. Děti pak natočí krátký film, osobní videoklip, aby řekly „Hello My World!” a vyjádřily tak podporu orangutanům. „Rozhodli jsme se zpřístupnit tuto hodinu široké veřejnosti tak, aby mohla být využita učiteli a rodiči kdekoliv na světě,” vysvětluj Simon Darr, ředitel pro marketing Vzdělávací skupiny Helen Doron. „Zveme všechny děti a jejich rodiče po celém světě, aby se podíleli na této důležité věci,” pokračuje Darr.

Klipy můžete shlédnout na www.HelenDoron.com/world/hello, kde jsou rodiče a děti vyzváni, aby hlasovali pro nejpovedenější klip, „lajkovali” ho a dále sdíleli prostřednictvím sociálních médií. Připojte se k nám a vytvořte svůj vlastní krátký videoklip, abyste pomohli rozšířit povědomí o orangutanech a podílet se tak na důležité celosvětové kampani.

Společně můžeme dosáhnout velkých změn!

O Helen Doron Educational Group

Helen Doron Educational Group stojí na počátku pokrokového vzdělávacího systému, který již od roku 1985 v rámci celosvětové franšízové sítě poskytuje prvotřídní výukové programy a kvalitní vzdělávací materiály pro batolata, děti a adolescenty. Vlajková franšíza společnosti, Helen Doron English, společně s mateřskými školami Helen Doron, franšízami jako MathRiders nebo Ready Steady Move! dnes zahrnuje již více než 800 výukových center ve více než 30 zemích Evropy, Asie a Jižní Ameriky. Podle jedinečné metodologie Helen Doron se učily a učí více než dva milióny dětí.

Helen Doron Educational Group zve všechny zájemce, aby se přidali k této úspěšné podnikatelské činnosti, která zvýhodňuje děti po celém světě. Navštivte nás na www.helendorongroup.com.

Štítky Helen Doron, angličtina, videoklip, Evropa, Asie, Jižní Amerika, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze 34 zemí se spojily, aby řekly své „Hello My World!”  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.