Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Středoškoláci budou hrát ve Velešíně o pohár rektora VŠTE

Šest jihočeských středních odborných a průmyslových škol se 27. září utká ve Velešíně už potřetí na fotbalovém turnaji O pohár rektora VŠTE.

„Chceme, aby sport byl přirozenou součástí studia. Toho středoškolského i vysokoškolského. A jak jinak to připomenout, než hned na začátku školního roku. Navíc z těchto škol, které zveme i na technické olympiády a odborné konference, je také řada našich budoucích posluchačů,“ říká docent Marek Vochozka, rektor Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Ta tentokrát za místo konání zvolila Velešín, neboť se zde ve stejnou dobu koná zasedání Technického a vzdělávacího konsorcia, kterému VŠTE předsedá.

Turnaje se ve sportovním areálu FC Velešín vedle domácího týmu SOŠ strojní a elektrotechnické Velešín, zúčastní mužstva SPŠ strojní a stavební Tábor, VOŠ, SPŠ a SOŠ řemesel a služeb Strakonice, SOŠ veterinární, mechanizační a zahradnické České Budějovice, Střední školy České Velenice a SOŠ a SOU Písek.

Hrát se bude ve dvou skupinách po třech a podle umístění pak budou následovat zápasy o konečné pořadí.  „Chceme, aby byl turnaj atraktivní a kluci si opravdu zahráli. Proto jsme místo tradičních jedenáctek připravili formát pro týmy 6+1 na menších hřištích. Každé utkání trvá půl hodiny a lze v něm střídat jako v hokeji,“ říká za organizátory Libor Šolc, předseda divizní Malše Roudné a trenér fotbalového týmu VŠTE. Ten vyhrál premiérový ročník, zatímco druhý patřil SOŠ veterinární, mechanizační a zahradnické České Budějovice.

VŠTE patří do sítě veřejných vysokých škol a je jedinou jihočeskou „technikou“ s obory jako je stavebnictví, strojírenství, doprava a logistika či ekonomika podniku. I letos poskytuje vzdělání zhruba 4500 studentkám a studentům v bakalářských a magisterských oborech.

Autoři

Štítky VŠTE, fotbal, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Velešín, SK Dynamo České Budějovice, olympijské hry, Marek Vochozka, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středoškoláci budou hrát ve Velešíně o pohár rektora VŠTE  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.