Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žáci základních škol poměřili ve Vimperku své síly v technické soutěži

Soutěž, kterou pořádá Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. a Gymnázium a Střední odborná škola ekonomická Vimperk se letos konala již potřetí. Tříčlenné týmy složené z žáků základních škol prachatického okresu musely zužitkovat především své znalosti z fyziky a matematiky.

Soutěž chce každoročně vzbudit v žácích základních škol nadšení pro matematiky a fyziku a představit jim je hravou formou. Ukazuje, jakým způsobem tyto vědy ovlivňují náš každodenní život.

Celkem 21 vítězů z elektronického předkola se sešlo v Městském kulturním středisku ve Vimperku, aby v tříhodinovém klání soutěžili v rychlých počtech, fyzikálním kvízu a dalších praktických úlohách z matematiky i fyziky. Žáci měli například za úkol sestavit elektrický obvod, ale zkouškou prošla i jejich fyzická zdatnost.

Z vítězství a hlavní ceny, kterou je třídenní výlet do Světa techniky v Ostravě, se nakonec radoval tým ze ZŠ TGM Vimperk ve složení Andrea Kovalčíková, Adam Kovalčík a Václav Matoušek. Na druhém místě se umístila ZŠ Zdíkov a bronzovou příčku obsadila ZŠ Smetanova Vimperk, který soutěž vyhrála loni.

Štítky Vimperk, soutěž, základní škola, matematika, Náměstí Míru 51, Václav Matoušek, Ostrava, Zdíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci základních škol poměřili ve Vimperku své síly v technické soutěži  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.