Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zápisy do mateřských škol budou vyhlášeny v závěru března

Rodiče z Českých Budějovic, jejichž dítě by mělo v následujícím školním roce nastoupit do mateřské školy, čeká stresové období. 25. března budou vyhlášeny zápisy a 9. května odstartuje samotné přijímací řízení.

V období od 3. do 28. dubna nastane první fáze - tedy vydávání žádostí. Ty je možné získat na internetové adrese http://zapismscb.c-budejovice.cz nebo na odboru školství a tělovýchovy magistrátu města či dne 27. dubna v jakékoliv budějovické mateřince.

Následovat bude druhá fáze, kdy je nutné podepsanou žádost včetně přílohy předat pověřenému pracovníkovi zvolené školky. Tato druhá fáze se uskuteční 2. a 3. května.

Nejdůležitější informací jsou samozřejmě kritéria. Ta jsou letos následující - trvalý pobyt dítěte (České Budějovice - 600 bodů), rok věku dítěte (pětiletí - 1600 bodů, čtyřletí - 800, tříletí - 400), den věku dítěte (za každý den k 31. 8. 2017 0,5 bodů) a sourozenec (pokud navštěvuje MŠ, případně základní školu, jejíž součástí MŠ je - 90 bodů).

 

Autoři | Foto MŠ J. Opletala

Štítky mateřská škola, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápisy do mateřských škol budou vyhlášeny v závěru března  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.