Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do českého mobilního prostředí přichází první energeticko-vzdělávací aplikace

Jak z jednoho místa přitáhnout pozornost zájemců o fyziku a energetiku řeší nová aplikace Skupiny ČEZ. Aplikace nazvaná „Svět energie“ je určená pro děti, školáky, studenty, ale i třeba veřejnost. Je zdarma dostupná v Google Play a AppStore a Skupina ČEZ ji v těchto dnech uvedla do virtuálního prostředí.

Uživatelé v aplikaci najdou například 3D grafické modely uhelné elektrárny Ledvice nebo přečerpávací elektrárny Štěchovice. Vše je doplněno o základní informace, jako například princip fungování obou typů elektráren. Reálný obraz grafickým modelům pak dává video přímo z prostředí provozu i s komentářem.

Na své si přijdou i děti ve věku už od čtyř. Pro něj je určen multimediální program „Joulinka“. Zábavnou formou jsou děti seznamovány s výrobou elektřiny, ale i její úsporou v domácnosti. Programem děti provázejí skřítkové eneři, do kterých výtvarník převtělil jednotlivé druhy energie.

„Svět energie“ se pokouší přiblížit energetiku lidem bez ohledu na věk nebo znalosti formou, která dosud v českém on-line prostředí chyběla. „Chytré telefony, mobilní aplikace či sociální sítě s sebou přináší i nové požadavky na formu vzdělávacích materiálů. Vývoj aplikace zaměstnal v posledním roce tým specialistů a největší odměnou jim bude, pokud si aplikace brzo získá pozornost velkého počtu uživatelů,“ představuje novinku vedoucí on-line komunikace Skupiny ČEZ Pavel Foršt.

I do budoucna ČEZ počítá s průběžným doplňováním o výukové materiály, 3D modely a „živé“ ukázky z elektráren nebo novinek ze světa chytrých technologií. Současně bude připravena tak, aby mohla k výměně zkušeností mezi pedagogy. Vedle aplikace má svět energie i svoji podobu na webových stránkách „Svět energie“.

Štítky ČEZ, energie, Google Play, Ledvice, Štěchovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do českého mobilního prostředí přichází první energeticko-vzdělávací aplikace  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.