Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na ZŠ Matice školské rozhodne o přijetí dítěte do první třídy losování

Zápisy do základních škol ještě nejsou v Budějcích ukončeny, už nyní je však jisté, že se na školy dostaly všechny děti ze spádového obvodu. Tedy až na jednu výjimku, kterou je ZŠ Matice školské. Zde si rodiče užijí nemalé nervy. V úterý 9. února rozhodne o přijetí jejich mrňouse losování.

„V současné době všichni ředitelé škol zřizovaných statutárním městem zveřejnili seznamy přijatých dětí, které jsou anonymní, dle zákona o ochraně osobních údajů, jedná se tedy o zveřejnění registračních čísel z podané žádosti,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

Budějcké školy zajistí vzdělání všem dětem, které si o přijetí do 1. tříd zažádaly. „Nebude to ale vždy na jimi vybrané škole, ale na té, která bude mít volnou kapacitu. Celková kapacita českobudějovických základních škol je dostatečná.“

Město předpokládá, že do prvních tříd nastoupí zhruba 1200 dětí. „Přesná čísla budou ale známa až po skočení celého správního řízení. V rámci zápisů bylo přijato cca 1500 žádostí, ale toto číslo v sobě zahrnuje i duplicitní přihlášky, protože rodiče podávali, tak jako v minulosti, přihlášky na více škol. Dle zkušeností z předešlých zápisů také předpokládáme odklady povinné školní docházky, které se každoročně pohybují okolo 200 dětí,“ dodal Petr Podhola.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Fuk

>>Tedy až na jednu výjimku, kterou je ZŠ Matice školské. Zde si rodiče užijí nemalé nervy. V úterý 9. února rozhodne o přijetí jejich mrňouse losování.<< CO k tomu říci.. Dobře nám tak. Co jsem dopustili, to máme. Hlavně, že naše školství je díky reformám čím dál tím lepší a produkuje vzdělané a pro život připravené absolventy.

Pátek, 5. února 2016, 11:44Odpovědět

Na ZŠ Matice školské rozhodne o přijetí dítěte do první třídy losování  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.