Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vzdělání

Partner sekce

 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Novinky z Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Z Třeboně až do Yogyakarty. Jihočech bude v Indonésii reprezentovat Českou republiku na světovém finále fyzikální olympiády

Mladý student z Třeboně bude Českou republiku reprezentovat v indonéské Yogyakartě. Nominaci Ondřeji Knoppovi zajistilo třetí místo v celostátním kole Fyzikální olympiády, které proběhlo v Rumburku v Ústeckém kraji. Jihočech, který aktuálně...

„Destinka" bude mít vlastní kuchyni

Hluk sbíječek a motorů jeřábů, bagrů i nákladních aut je denně od rána do večera slyšet z areálu školy Emy Destinové na sídlišti Šumava v Českých Budějovicích.

Zápisy do mateřských škol budou vyhlášeny v závěru března

Rodiče z Českých Budějovic, jejichž dítě by mělo v následujícím školním roce nastoupit do mateřské školy, čeká stresové období. 25. března budou vyhlášeny zápisy a 9. května odstartuje samotné přijímací řízení.

Nadějný budějcký maturant porazil studenty 28 zemí v anglické soutěži

Student Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích Milan Flachs zvítězil nad patnácti tisíci studenty z 28 různých zemí v anglické soutěži Best in English.

Na temelínskou filmovou párty přijeli návštěvníci i z Rakouska

Více než dvě stovky lidí navštívily o víkendu filmovou párty Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Převažovali Jihočeši, ale mezi návštěvníky byli například i dva Rakušané.

HN: Nejlépe umí propojit školu a firmy VŠTE v Českých Budějovicích

Českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická se stala vítězem hodnocení propojení vysokých škol a firem za rok 2016. Jako jediná se dostala do první pětihvězdičkové kategorie v kritériu Zaměření na praxi a další vzdělávání.

FOTO: Pololetní vysvědčení dostali žáci netradičně už v průběhu týdne

Většina žáků základních a středních škol v úterý dostala své pololetní vysvědčení. Budějcká Drbna se vypravila na Základní školu Emy Destinové, kde se hodnocení studijních znalostí předávalo znovu po letech. Jak to tam vypadalo?

Školní třídy je třeba pravidelně větrat i v tomto mrazivém počasí

V zateplených a nevětraných třídách hrozí dětem malátnost, bolesti hlavy a snadno se tu šíří infekce. Výměna oken a zateplování obvodových plášťů školních budov uspoří školám a jejich zřizovatelům nemalé částky. Tyto investice do úspor energií...

Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity využívá nově opravený pavilon

Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity může využívat zrekonstruovaný pavilon. Bude v něm děkanát, laboratoře nebo zázemí pro pedagogy. Náklady na obnovu budovy z 60. let minulého století činily více než 70 milionů korun. Většinu z této částky...

Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.