Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vraždu ženy chtěl maskovat požárem, pachatel jde před soud!

Krajský soud v Českých Budějovicích se ve čtvrtek začne zabývat letošní lednovou brutální vraždou mladé zdravotní sestry v domově pro seniory U Hvízdala. Vraždu své expřítelkyně se tehdy pokusil zamaskovat požárem 35letý muž.

Ten přišel osudného večera 16. ledna za svou bývalou 26letou partnerkou, která pracovala jako zdravotní sestra. Tupým předmětem ji po hádce udeřil do hlavy, a když ztratila vědomí, polil ji hořlavinou a zapálil. Poté z objektu, kde v tu dobu byly desítky starých lidí, utekl. Požární hlásič oznámil oheň v jedné z místností. Naštěstí se plameny nerozšířily do dalších prostor. Hasiči, kteří na místo přijeli, našli v sesterně ohořelé ženské tělo.

Pachatele kriminalisté dopadli po několika hodinách a následně ho obvinili z vraždy. Muž měl už předtím vyhrožovat své bývalé přítelkyni, že pokud se s ním rozejde, ublíží jí. Své výhrůžky nakonec splnil.

"Soudní pitva potvrdila jako příčinu smrti zhmoždění mozku. Podezřelého bezprostředně po činu vypátrali policisté v ulicích města a přes jeho aktivní odpor zadrželi," uvedl tehdy krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.
V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody ve výši až dvaceti let nebo výjimečný trest.

Soudní líčení je zatím naplánováno do pátku.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky České Budějovice, Mediafax, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vraždu ženy chtěl maskovat požárem, pachatel jde před soud!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.