Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zahrádkáři mají pré. Na Výstavišti začalo Hobby

Na více než 2500 metrech čtverečních se prezentují vystavovatelé při 23. ročník veletrhu Hobby, který dnes začal na Výstavišti v Českých Budějovicích. Tradiční přehlídka určená především pro zahrádkáře, chovatele, modeláře a další kutily potrvá do neděle 18. května.

Návštěvníci v areálu výstaviště uvidí i prvky zařízení a vybavení bytu, domu, potřeby pro domácnost, elektrické spotřebiče, vaření a kuchyňské potřeby nebo hračky. Součástí veletrhu je i 10. mistrovství Evropy parketářů do 25 let.

„Jde o akci unikátní hned z několika důvodů. Mistrovství Evropy v tomto oboru se v České republice koná vůbec poprvé. Navíc Mistrovství Evropy parketářů se koná jednou za dva roky, takže vzhledem k počtu členských zemí v evropském svazu, kterých je dvanáct, se dalšího ročníku této významné soutěže můžeme dočkat v Česku až za 24 let,“ uvedl hlavní organizátor soutěže Jiří Dvořák.

Šampionát parketářů začal dnes ráno a pokračovat bude ve čtvrtek dopoledne. „Doporučuji všem, kteří mají rádi rukodělnou výrobu, aby se určitě přišli podívat. Jedná se o precizní a unikátní záležitost,“ řekl předseda představenstva a ředitel společnosti Výstaviště České Budějovice Josef Friedrich.

Na Hobby se představí v rozmezí pěti dnů až 400 vystavovatelů. Letos pořadatelé přišli s novinkou - Rybářským veletrhem. Součástí odborného doprovodného programu Hobby je třeba Den s Cechem malířů a lakýrníků, který bude ve čtvrtek, či sobotní Den s receptářem prima nápadů s Přemkem Podlahou a soutěžní přehlídka stavebních řemesel.

Seniory a rodiny s dětmi láká na veletrh i kulturní program s dechovkami v Pivovarské zahradě nebo třeba Rodeo show. K tradicím patří i ukázky filetování a zpracování ryb v Rybářské baště.

Zdroj: ČTK

Štítky Hobby, Jarní Hobby, Výstaviště České Budějovice, výstava, veletrh, zahrádkáři, kutilové, modeláři, chovatelé, České Budějovice, Evropa, Česko, Jiří Dvořák, Josef Friedrich, Přemek Podlaha, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahrádkáři mají pré. Na Výstavišti začalo Hobby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.