Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zabrání petice zbourání budějcké Sportovní haly?

Bourat, nebourat, stavět, nestavět, diskutovat, nediskutovat? Otázky spojené se záměrem investice do nové Sportovní haly, přesněji Centra halových sportů, a zbourání současné Sportovky nabývají v Budějcích na intenzitě a spolu s dopravou patří k aktuálním radničním námětům.

Téma budoucnosti sportovních hal - staré i nové - zaznělo už na několika jednáních budějckého zastupitelstva a nechybělo ani na tom posledním ve čtvrtek 14. února.

Jak už jsme vás informovali, zastupitel Stanislav Rataj (HOPB) ve svém diskusním příspěvku vyjádřil nesouhlas se záměrem zbourání staré Sportovní haly a v polemice s radními mimo jiné uvedl, že na podporu zachování stávající haly vznikla petice.

Zároveň konstatoval, že postrádá kvalifikovanou diskuzi, která by například na mimořádném jednání zastupitelstva vedla k efektivnímu posouzení všech alternativ, především varianty zachování haly stávající a výstavby nové.

Stanislav Rataj vyjádřil obavu, zda bude v nové Sportovní hale dostatečný prostor nejen pro volejbal a tedy VK Jihostroj, ale i pro ostatní halové sporty - florbal, futsal a další, které mají v Budějcích silnou členskou základnu.

Petice za zachování stávající Sportovní haly (Stromovka 12, České Budějovice) a zastavení záměru výstavby Centra halových sportů na tomto místě, jejíž text má Budějcká Drbna k dispozici, deklaruje cíl občanů nebourat stávající halu a zastavit kroky, které by k demolici haly vedly.

Dále petice apeluje na zastavení záměru výstavby Centra halových sportů na místě staré Sportovní haly a žádá zahájení veřejné a odborné diskuse, jejímž cílem je najít optimální umístění Centra halových sportů.

A kde bude petice k podpisu?

  • Sport No. 15, Pražská 15
  • Česal - Vanišová drogerie, Lidická třída 480/65
  • Knihkupectví Kopp, Šumavská 582/3
  • internetový podpis

A jaký je váš názor, Budějčáci? Bourat? Nebourat?

Štítky Sportovní hala České Budějovice, Centrum halových sportů, petice proti zbourání staré haly, sportovní hala, petice, sport, České Budějovice, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Šimková

zbourat, vybavení zastaralé, strop na hraní volejbalu opravdu nízký a ty sedačky no hrůza

Středa, 20. února 2013, 18:02Odpovědět

Zdeněk Solfronk

co jí prodat??? třeba by se našla soukromá firma která by při povinném sportovním využití dokázala konkurovat nově vystavěné hale, a ostatní sporty by nebyli limitovány volejbalem, a chudé město by nepřišlo na buben :-)

Středa, 20. února 2013, 14:35Odpovědět

Hawky

Začít stavět novou vedle stávající a tuhle nechat právě těm ostatním sportům po nezbytné rekonstrukci.

Středa, 20. února 2013, 10:31Odpovědět

Zabrání petice zbourání budějcké Sportovní haly?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.