Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Výstaviště o víkendu praskalo díky Živitelce ve švech

Země živitelka, oblíbená výstava zemědělské techniky, živočišné, rostlinné a potravinářské výroby, lesnictví a vodního hospodářství, zahradnictví, pěstitelství a dalších odvětví, je i po jednačtyřiceti letech nejnavštěvovanější akcí v Jihočeském kraji.

Uplynulou sobotu dorazilo na českobudějovické Výstaviště tolik lidí, že se místy nedalo ani projít. Jako každý rok si mohou návštěvníci až do úterního odpoledne nejenom prohlédnout novinky z odvětví zemědělské techniky, ale čekají je i ochutnávky regionálních potravin, výstava domácích zvířat, stánky plné krásných dárků, květin i chutných pokrmů.

„Na Zemi živitelku chodíme každý rok už asi patnáct let. Vždycky si koupím nějakou novou květinu do zahrady a manžela zase zajímá lesnictví. Letos jsem opět byla nadšená z nového pavilonu, kde jsou stánky s regionálními potravinami. Mám ráda poctivé výrobky, jako za svých dětských let, kdy chléb chutná jako chléb a ne jako papír a jogurt je pěkně hustý, takže tady si vždy vyberu,“ komentovala tradiční agrosalon Jana Podhůrská.

V dalším pavilonu je možné nahlédnout pod pokličku aktivitám místních akčních skupin z celé republiky nebo se poradit s odborníky v pěstitelství. Nudit se rozhodně nebudou ani děti, na které čeká spousta zábavy a tvůrčích dílen. Na své si přijdou i milovníci hudby. Různě v pavilonech uslyšíte lidovou hudbu, hraje se i v Pivovarské zahradě nebo na letním amfiteátru.

41. Země živitelka 2014

Pátek, 29. srpna 2014, 12:05

41. Země živitelka 2014
41. Země živitelka 2014

Štítky Země živitelka, agrosalon, Výstaviště České Budějovice, Jihočeský kraj, pavilon, výstava, technika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimir Vagner

Já si pamatuji že vstup stál 10 Kč a byl slosovatelný:A výstaviště bylo větší a nakupovalo se tam nedostatkové zboží na př.cigarety Sparta a ostatní!!!

Úterý, 2. září 2014, 17:11Odpovědět

Výstaviště o víkendu praskalo díky Živitelce ve švech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.