Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Venkovní sportoviště na Vltavě čeká modernizace

Dlouhodobá snaha představitelů Českých Budějovic o získání venkovního sportoviště na sídlišti Vltava v sousedství Základní školy Bezdrevská začíná mít zřetelnější obrysy. Vedení města se podařilo získat část pozemku, který užívalo TJ Vltava, a ještě letos chce areál zrekonstruovat.

Jednání byla vloni dovedena do zdárného konce a letos hodlá město do modernizace hřiště investovat. „Rozpočet projektu  počítá s náklady ve výši 6,5 milionů korun. Ucházíme se o  prostředky z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, zaměřeného na stabilizaci a rozvoj měst a obcí. Podmínkou ale je, že nejdříve musíme zajistit předfinancování z rozpočtu města,“ vysvětlil 1. náměstek pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

Sportovní areál se dočká výměny povrchu běžecké dráhy - trávu nahradí kvůli normám polyuretan. Fotbalové hřiště dostane jednoduché zavlažování revitalizovaného trávníku, vymění se fotbalové brány i střídačky. V jednom z oblouků běžecké dráhy bude upraven vrhačský kruh, v druhém přibude hřiště na plážový volejbal. Areál doplní ještě dráha na krátké běhy a rozběh na skok daleký.

„Areál bude sloužit pro výuku tělesné výchovy žáků, organizované i neorganizované volnočasové aktivity dětí i veřejnosti i v rámci činnosti tělovýchovné jednoty,“ dodal náměstek primátora Petr Podhola.

Celý projekt má jasný harmonogram. V pondělí 17. března město předloží žádost o dotaci do ROP, realizace modernizace sportoviště nejspíš začne v červnu a hotovo by mělo být letos v prosinci.

Tisková zpráva
Foto: Jan Pirgl, www.rugbycb.cz

Štítky sportoviště, sídliště Vltava, České Budějovice, Vltava, SK Dynamo České Budějovice, Miroslav Joch, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venkovní sportoviště na Vltavě čeká modernizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.