Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Šumava připravila projížďky na saních tažených koňmi

Projížďka na saních, které táhnou koně, výlety na sněžnicích nebo ukázka práce záchranářského psa jsou některé z aktivit, které mohou turisté zažít v zimní sezoně na Šumavě. Tamní národní park připravil na tuto zimu 111 akcí pro veřejnost, což je o 20 procent více než v minulé sezoně.

„Šumava je překrásná příroda i místo pro dovolené, pro odpočinek a pro zábavu. Naším mottem je ‚Žijeme s přírodou a příroda s námi‘. Že v zimě na Šumavě opravdu nebude nuda, ukazuje i to, že jsme pro návštěvníky připravili ještě více zábavy než vloni,“ řekl ředitel národního parku Jiří Mánek.

Projížďka na saních tažených koňmi je jednou z novinek pro tuto zimu. Až napadne potřebné množství sněhu, lidé mohou na takový výlet vyrazit v okolí Modravy a Strážného. Další novinkou bude ukázka práce záchranářského psa Badyho. Veřejnost ji bude moci sledovat jednou za dva týdny u informačního střediska Rokyta na Klatovsku.

„Bady je vycvičený pro hledání ztracených lidí v lese nebo v horách, je českým šampionem v plošném vyhledávání lidí z roku 2008. Absolvoval i zkoušky pro hledání lidí zasypaných pod lavinou,“ uvedl náměstek ředitele Národního parku Šumava Tomáš Fait.

Už v minulých sezonách mohli lidé v doprovodu strážců parku vyrazit na výlety na sněženicích. Vzhledem k oblíbenosti této akce bude program v této zimě ještě pestřejší. Nyní budou výlety i pro rodiče a děti a kromě tradičních míst jako Kvilda, Stožec nebo Kašperské Hory budou moci nově lidé vyrazit do přírody na sněžnicích i z informačního střediska Rokyta.

„Rokyta se od příštího roku začne profilovat jako informační středisko zaměřené na rodiny s dětmi a seniory. Tomu už je přizpůsobený i zdejší zimní program,“ dodal Fait.

Oficiálně zimní sezonu na Šumavě zahájí 28. prosince v Kvildě na Prachaticku.

Zdroj: ČTK
Foto: www.npsumava.cz

Štítky Národní park Šumava, zimní program, atrakce, Šumava, zima, saně, výlet, Tomáš Fait, Jiří Mánek, Kvilda, Modrava, Strážný, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumava připravila projížďky na saních tažených koňmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.