Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stromovka se po roce přeměnila v pohádkový svět

Již tradiční akce Do pohádky s králíky se letos posedmé konala v budějcké Stromovce. Na děti a jejich doprovod bylo nachystáno jedenáct soutěžních stanovišť a více než čtyři desítky pohádkových bytostí. Za nimi se přišlo podívat přes 650 dětí s doprovodem.

I když oproti loňskému roku lehce klesla návštěvnost , celkem se ve Stromovce sešlo přes 2000 lidí. Pořadatelé z Outdoor klubu Hanace tak opět měli napilno. Kromě členů oddílu pomáhali také kamarádi a rodiče dětí a každý si akci, jako každý rok, pochvaloval.

Na stanovištích na děti letos čekali například broučci, trpaslíci, čert s Káčou, Brouk Pytlík a mnoho dalších. Hlavní organizátorce Kláře Peškové opět přálo počasí a všechno klapalo jako na drátku.

Kromě klasického programu, kde děti obcházely stanoviště a za splněné úkoly dostávaly razítka, si letos pořadatelé připravili i něco navíc. Jedno zpestření bylo v podobě malých poníků a kanoí, na kterých se děti mohly projet, a také odpočinkové místo s knihami, kde především maminky dětem předčítaly knihy v rámci projektu Celé Česko čte dětem. Projekt starající se o podporu čtení knížek dětem se klubu Hanace zalíbil, a tak ho začlenil do programu.

Akce se těšila z podpory budějckého Hopsária, které zapůjčilo motokáry a jako ceny věnovalo i slevové kupony na osobní návštěvu. Vstupné bylo jako každý rok dobrovolné, takže tou největší cenou byl hezky prožitý den v bezstarostném světě pohádek.

Do pohádky s králíky 2014

Pátek, 9. května 2014, 10:05

Sedmý ročník akce Do pohádky s králíky
Sedmý ročník akce Do pohádky s králíky

Autoři

Štítky Do pohádky s králíky, Stromovka, České Budějovice, děti, pohádkové bytosti, kniha, brouk Pytlík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromovka se po roce přeměnila v pohádkový svět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.