Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Služební psi při kynologických závodech uspěli

Minulou sobotu se v Dasném uskutečnily kynologické závody s mezinárodní účastí, kterých se zúčastnily i dva psovodi Městské policie České Budějovice.

V konkurenci asi dvacítky účastníků se služební psi městské policie rozhodně neztratili, neboť pod dozorem zkušených strážníků se dokázali probojovat až na stupně vítězů.

Ve dvou disciplínách museli soutěžící psi zvládnout jak prvky základní ovladatelnosti, včetně odložení psa za pochodu či zdolávání nejrůznějších překážek, včetně metrového přeskoku umělé bariéry, tak i pro službu tolik důležité nácviky obran – obranu psovoda při přepadu, hladké zadržení pachatele na 80 metrů či jeho simulované zadržení i s následným protiútokem.

Vedle těchto disciplín se soutěžilo i ve stopování, kdy měl pes za úkol najít a označit předem zvolený předmět, na který musel svého pána upozornit v co nejkratším časem zalehnutím v místě jeho nálezu.  

S těmito disciplínami se nejlépe vypořádali služební psi městské policie, kteří ovládli své kategorie. Pětiletý německý ovčák Ben M. Petráska skončil na prvním a druhém místě, teprve roční fena německého ovčáka Yucca vedena M. Janečkem obsadila první a třetí příčku.

Napsal Václav Sup, Městská policie České Budějovice

Štítky pes, obecní policie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Gratulace. :-)

Středa, 27. června 2012, 14:05Odpovědět

Služební psi při kynologických závodech uspěli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.