Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rybářské slavnosti ozdobí výlov Munického rybníka

Úterý 28. října bude v Hluboké nad Vltavou patřit Jihočeským rybářským slavnostem. Program tradiční akce, která do hlubockého podzámčí pravidelně přiláká několik tisíc návštěvníků, zahájí už v sedm hodin ráno první zátah v lovišti pod hrází Munického rybníka.

„Rybářské slavnosti mají v Hluboké nad Vltavou již letitou tradici. Jejím cílem je nejen popularizace města a jihočeského regionu, ale také samozřejmě jednoho z nejstarších druhů podnikání u nás - a tím je rybníkářství a chov ryb. Slavnostmi současně zahajujeme také již vyhlášený Týden rybích specialit, který potrvá do 2. listopadu, a do nějž je zapojena celá řada hlubockých restaurací, hotelů a penzionů. Doporučuji přijet na návštěvu,“ uvedl starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.

Po prvním zátahu rybářů starosta oficiálně odstartuje slavnosti v devět hodin na hrázi Munického rybníka, kde se také odehraje hlavní program akce. Chybět nebude dechová kapela Samsonka, Slavíčci z Hluboké či bubenická show. Šéfkuchař Martin Fikota předvede ukázky přípravy vánočního kapra včetně méně známých receptur.

Od 12.15 hodin bude možné zhlédnout pasování do cechu rybářského. Obřad přijetí do Petrova cechu letos čeká na Ivu Kubáňovou, ředitelku útvaru Kvalita a systém řízení ČEZ, která od 1. ledna 2015 převezme v ČEZ řízení útvaru Bezpečnost.

„Tento výběr osobnosti jistě není náhodný. ČEZ, respektive Jaderná elektrárna Temelín, je naším sousedem a partnerem. Mimo jiné také významným podporovatelem celé řady sportovních, kulturních a společenských akcí pořádaných městy a obcemi ve svém okolí. Mezi ně patří i Hluboká nad Vltavou,“ poznamenal starosta.

Součástí doprovodného programu bude výstava historie rybářství ve fotografii a dobových předmětech zapůjčené NZM Ohrada přímo na hrázi Munického rybníka, staročeský jarmark, prodej čerstvých ryb z Rybářství Hluboká či prezentace středních rybářských škol z Vodňan a Třeboně.

Rybí speciality bude možné ochutnat v restauracích Hotelu Štekl, RRC Hluboká, Pensionu-restaurace Ka.PR, Restaurace Hubert, Parkhotelu, Lovecké chatě, pensionu Bezdrev, Hotelu Podhrad a Hotelu Záviš z Falkenštejna. Jednotlivá menu naleznete také na webových stránkách města Hluboká nad Vltavou www.hluboka.cz, či na stránkách jednotlivých restaurací.

Jihočeské rybářské slavnosti pořádá město Hluboká nad Vltavou v rámci projektu Oranžový rok 2014 za podpory Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeské rybářské slavnosti, Hluboká nad Vltavou, Munický rybník, slavnost, ČEZ, restaurace, Jaderná elektrárna Temelín, Tomáš Jirsa, Záviš z Falkenštejna, Rybářství Hluboká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rybářské slavnosti ozdobí výlov Munického rybníka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.