Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První kolo Malé energetické akademie zná své vítěze

Vyhlášení výsledků úvodního dějství Malé energetické akademie, zábavné soutěže pořádané společností E.ON, se uskutečnilo uplynulou sobotu v Divadle U Kapličky na Husově třídě a Budějcká Drbna byla u toho, když se malým soutěžícím rozdávaly ceny.

Cílem Malé energetické akademie, která má pět stupňů, je kromě rozšíření vědomostí o energetice a ekologii také osvojení si zásad zodpovědného chování se k životnímu prostředí, zvýšení bezpečnosti dětí a v neposlední řadě oživení náplně volného času dětí, mládeže i jejich rodičů. Jednotlivé stupně jdou po sobě a každý se vyhlašuje zvlášť.

ČTĚTE TAKÉ: E.ON baví mládež, ta se soutěžením učí o energetice

Soutěž je rozdělena na čtyři kategorie, a to na jednotlivce, malou skupinu, velkou skupinu a třídní kolektiv. Hodnotící komise posoudí práce všech soutěžících a rozdělí jim body, které posléze hrají v pořadí hlavní roli.

V prvním kole, jehož tématem byly Elektrárny, vyhrál první místo v kategorii jednotlivců Tomáš Babický. Vítěznou malou skupinou se stal Pionýr Český Krumlov se svým vedoucím Petrem Padúchem. Velkou skupinu pak ovládli Ježci v čele s Jaroslavem Babickým a triumf v kategorii třídního kolektivu získala Základní škola Střížov.

Aby se děti obohatily nejen novými informaci, ale i kulturním zážitkem, čekalo je poté divadelní vystoupení Chaloupka na mýtince, které začalo hned po vyhlášení výsledků.

Tématem druhého kola jsou Elektrická vedení a soutěžící mají čas k jeho splnění do 9. ledna 2014. Celkové vyhlášení, během kterého budou rozdány věcné ceny za 112 tisíc korun, proběhne 23. května v rámci Bambiriády 2014.

Autoři

Štítky Malá energetická akademie, vyhlášení výsledků, 1. kolo, Divadlo U kapličky, E.ON, Drbna.cz, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První kolo Malé energetické akademie zná své vítěze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.