Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přístřešek u obchodního domu se snad dočká rekonstrukce

Rezavá konstrukce, děravá střecha, promočené zdi a často i kaluž vody na dlažbě hned vedle prodejny zeleniny. Takový pohled se naskytne každému Budějčákovi, který zavítá pod přístřešek u nákupního centra v ulici Jana Opletala na sídlišti Šumava.

V budoucnu se snad tato stavba, k níž se dosud nikdo nehlásil, mohla dočkat rekonstrukce. Kdo ji ale opraví?

„I když by mělo být logické, že přístavek patří k přilehlému objektu, není tomu tak. V současné době ho tedy vlastní stát,“ řekl Budějcké Drbně první náměstek primátora Miroslav Joch s tím, že budova nákupního centra je ve vlastnictví soukromého majitele a okolní pozemky patří městu.

Před časem však Jocha navštívil majitel objektu, zda by byla ze strany města vůle mu přilehlé pozemky včetně tohoto přístřešku odprodat. „On by potom naplánoval rekonstrukci a pravděpodobně by řešil i tyto nevyhovující přístavby a přístřešky,“ dodal náměstek.

Pokud majitel na městě se svou žádostí o koupi uspěje, můžeme už jenom doufat, že posléze bude přístřešek uveden do takového stavu, nad kterým mnozí kolemjdoucí nebudou muset kroutit hlavami.

Štítky přístřešek, obchodní dům, nákupní centrum, Jana Opletala, sídliště Šumava, České Budějovice, rekonstrukce, Jan Opletal, Šumava, Miroslav Joch, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přístřešek u obchodního domu se snad dočká rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.