Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Potlučená, vystrašená... Kočička hledá své páníčky

Ztratil se vám zvířecí mazlíček? Pobíháte po sousedech, jestli ho někde neviděli? Možná je váš čtyřnohý kamarád v bezpečí a čeká, až si ho vyzvednete. Pojďme se podívat, o koho pečuje odchytová služba a útulek Animal Rescue. Třeba mají právě vašeho mazlíka!

Posledním nalezeným zvířetem je bíločerná evropská kočka. Zhruba sedmiměsíční krasavice byla nalezena v Hluboké nad Vltavou. „S největší pravděpodobností ji srazilo auto. Je potlučená, vystrašená, ale její stav se zlepšuje a jistě bude brzy v pořádku,“ uvedl Vladimír Kössl z Animal Rescue.

V poli u Dubného - Křenovic byl poslední lednový den nalezen promrzlý starší kříženec jezevčíka s rezavou barvou. „Pejsek je hodný, špatně vidí a slyší. V kontaktu s ostatními zvířaty bezproblémový. Hledáme pro něj nový domov, kde bude mít klidné a stálé zázemí,“ zmínil Vladimír Kössl.

Další rezavý kříženec jezevčíka byl nalezen dva dny před Štědrým dnem ve Srubci. Zhruba tři roky starý mazel je milý a čistotný.

Nejdéle je v útulku černý kříženec velkého knírače, který byl nalezen minulý rok 11. října. „Pejsek je po autonehodě ve štěněčím věku, po které mu musela být provedena resekce hlavice stehenní kosti. V současné době zcela vyhojeno, noha je normálně funkční,“ popsal Vladimír Kössl a dodal, že je vhodný hlavně pro aktivní páníčky.

V útulku je ale také několik kočiček, které čekají na novou rodinu. Preferujete černou čičinu, mourovatou, nebo spíše bílou? Všechny v Animal Rescue naleznete. Většinou jsou po majitelkách, které se už o kočky ze zdravotních důvodů nemohou starat.

Bezpečí a přátelský přístup vyžaduje například černý kocour, který pochází z Kamenného Újezdu. „Je to klidný, až trochu ustrašený kocourek, který se projevuje teprve tehdy, když se cítí bezpečně. Potom je to veliký mazlík. Nejlépe by mu bylo jako jedináčkovi, nebo ve společnosti klidných a méně dominantních kočiček,“ zmínil Vladimír Kössl.

Zvířecí příběhy končí často dobře. Někteří mazlíčci nachází zázemí v nové rodině, další se rychle vrací ke šťastným majitelům, jako tomu bylo před několika dny v případě bígla, který byl nalezen na Rudolfově.

Vladimír Kössl se profesionálním odchytem zvířat zabývá od roku 1995. V následujících deseti letech odchytil se spolupracovníky více než sedm tisíc zvířat na území Českobudějovicka. Animal Rescue momentálně působí v mnoha obcích českobudějovického regionu.

Aktuální nabídka zvířat v útulku Animal Rescue

Středa, 17. září 2014, 09:45

Kříženec německého ovčáka
Hlídač

Štítky Animal Rescue, odchytová služba, útulek, zvířata, kříženec, kočka, Štědrý den, Hluboká nad Vltavou, Křenovice, jezevčík, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potlučená, vystrašená... Kočička hledá své páníčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.