Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Postižené děti dostanou díky benefici přes padesát tisíc

Kdo v sobotu zavítal na beachvolejbalové kurty vedle budějcké Sportovní haly, rozhodně nelitoval. Na jednom místě mohl v průběhu jednoho dne vidět kvalitní sportovní výkony při turnaji v plážovém volejbale, spoustu celebrit i slyšet několik skvělých koncertů.

Závěr minulého týdne byl pro českobudějovické Centrum BAZALKA, o.p.s. velmi štědrý. Po páteční akci na náměstí Přemysla Otakara II. věnované dětem a nejkrásnějším maturantkám, při níž získala tato nezisková organizace zajišťující péči o děti s těžkým zdravotním postižením z celého Jihočeského kraje přes dvacet tisíc korun, se podařilo dalších více než 50 tisíc vybrat při sobotní Benefici.

Od brzkého rána bylo jasné, že optimistická předpověď počasí se nemýlila. Do prosluněného areálu kurtů se postupně trousil jeden hráč za druhým. Celkem se tam sešlo 26 týmů složených ze 78 méně či více známých osobností.

„Než proběhlo samotné klání v beachvolejbalu, ve spolupráci s hlavním partnerem akce Fitness 14 jsme připravili společnou rozcvičku pro všechny hráče. Pak už se rozběhl vlastní turnaj – pro někoho pomaleji, pro jiné rychleji,“ zmínil Jaroslav Hrubý, který se na pořádání Benefice pro Centrum BAZALKA podílel společně se zpěvačkou Martinou Pártlovou.

Po utkáních ve čtyřech základních skupinách postupovali z každé dvě družstva, která si to mezi sebou rozdala vyřazovacím způsobem. Nečekaným momentem bylo vyřazení loňské vítězky Hanky Mašlíkové, která se po boku svého partnera nedostala ani ze skupiny. Ještě větší překvapení se zrodilo ve skupině C. Vítězní fotbalisté budějckého Dynama Tomáš Řepka, Roman Lengyel, Martin Vozábal a Tomáš Stráský se nakonec dostali až do semifinále.

Celkový triumf po celodenním zápolení slavil Harry tým ve složení Martin Petr, David Pechánek a Eliška Nováková. Na druhém místě skončil Maxič tým, za který hrál Martin Kollár společně s Petrou a Jiřím Filisteinovými, bronz vybojovali Vlasáči Radek Litvan, Tomáš Havel a Veronika Koudelková a brambory zbyly na již zmíněné prvoligové fotbalisty.

Odměnou pro všechny zúčastněné i příchozí diváky byl večerní koncert. Předskokankou několika interpretů známých z české kulturní scény byla nadějná budějcká zpěvačka Leona Gogolicyn, po ní na pódiu vystoupila organizátorka celé akce Martina Pártlová. Následoval koncert Jiřího Zonygy s kapelou Větry z jihu a pražská skupina Post-It. O úplný vrchol sobotní noci se postaral Marek Ztracený a poté na jevišti zazářila i jedna z nejlepších českých zpěvaček Bára Basiková.

„Benefice pro Centrum BAZALKA byla podařenou akcí na začátku léta, které se bohužel neúčastnilo tolik očekávaných budějckých diváků. Přesto je ale výtěžek v očekávaných číslech, podařilo se nám získat částku 51 768 korun,“ vypočítal spolupořadatel benefice Jaroslav Hrubý. „V neděli jsme to s Marťou obrečeli,“ přiznal se.

Akce se vydařila na všech frontách – výborná zábava, skvělá organizace, to vše korunováno perfektním beachvolejbalovým počasím. To, že Martina Pártlová s Jardou Hrubým dokázali benefici takto uspořádat a sehnat pro ni sponzory s cílem pomoci těm, kteří se o sebe nemohou postarat sami, zaslouží velký obdiv a dík. Hlavně díky nim přišla spousta báječných lidí, kteří nás touto cestou, ale také svými příspěvky do kasičky a nákupem našich výrobků, podpořili,“ řekla Budějcké Drbně ředitelka Centra BAZALKA, o.p.s. Vanda Polívková.

„Poděkování samozřejmě patří také všem interpretům, kteří se vzdali svého honoráře a přispěli tak k úspěchu celé akce. Benefice pro nás byla koncentrací energie a značnou dávkou motivace do další práce,“ nechala se slyšet ředitelka, kterou vzápětí doplnila její zástupkyně Věra Srdečná. Jak Budějcké Drbně potvrdila, benefice byla pro Centrum BAZALKA první akcí pro širokou veřejnost, která se konala po celý den až do noci.

„Byla jsem moc ráda, že vyšlo počasí, přihlásilo se tolik hráčů, kteří podali skvělé sportovní výkony, a také přišli diváci. Úžasný byl i závěrečný koncert! Tímto děkuji Martině a Járovi, že přípravě a samotné organizaci věnovali spoustu svého času a sehnali sponzory, aby našemu centru šel co největší výtěžek,“ doplnila Srdečná.

Benefice pro Centrum BAZALKA 2012

Úterý, 26. června 2012, 21:00

Benefice pro Centrum BAZALKA 2012
Benefice pro Centrum BAZALKA 2012

Štítky koncert, Martina Pártlová, Drbna.cz, Jihočeský kraj, Tomáš Řepka, Roman Lengyel, Bára Basiková, Martin Vozábal, Martin Kollár, Tomáš Stráský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postižené děti dostanou díky benefici přes padesát tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.