Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pomůže petice záchraně klidové zóny u Maláku?

Dnes bude Rada města České Budějovice na svém zasedání projednávat ukončení procesu pořizování změny územního plánu města České Budějovice ve vazbě na Jižní spojku, katastrální území České Budějovice 6, 7.

Navrhovaná změna vzbudila nesouhlas části veřejnosti. Vznikla občanská iniciativa ´Nechceme silnici napříč Malým a Velkým jezem´, respektive ´Zachraňme Malák a klidové zóny´. Její zástupci společně se zástupci občanského sdružení Domovina sepsali ´Petici zastupitelstvu města České Budějovice´ za zamítnutí výše uvedené změny územního plánu.

Tuto petici k 23. lednu 2012 podepsalo přes 4100 občanů, přičemž více než padesát procent podpisů je od obyvatel, kteří mají bydliště mimo dotčená území.

„Hlavním důvodem nesouhlasu je přivedení husté tranzitní a individuální dopravy do dosud klidových zón města, trvalý a necitlivý zásah do rekreační zóny a obytných zón, především zatížení prostoru Nemocnice České Budějovice nadměrným hlukem a smogem a předpokládaná nutnost vybudování dlouhých protihlukových stěn a jiných opatření. Výjimečnost města na soutoku řek by tak byla nenávratně narušena a budoucí možnosti jiných druhů dopravy vzhledem k morfologii území provždy omezeny,“ říká členka občanského sdružení Domovina Irena Šefčíková.

„Podepisování petičních archů stále pokračuje. Petici chceme uzavřít a předat oficiálně zastupitelstvu města zhruba týden před tím, než bude o osudu navržené změny územního plánu jednat. Věříme, že radní a zastupitelé budou výsledek petiční akce respektovat a při svém rozhodování k němu přihlédnou,“ dodal jeden ze členů petičního výboru Tomáš Mráz.

Tisková zpráva
Foto: archiv občanské iniciativy Zachraňme Malák a klidové zóny

Štítky České Budějovice, územní plán, Jižní spojka, Nemocnice České Budějovice, Tomáš Mráz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Voříšková

škoda, že jsem se k petici nedostala

Středa, 25. ledna 2012, 13:10Odpovědět

Pomůže petice záchraně klidové zóny u Maláku?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.