Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podzimní Hobby bylo letos plné česneku, krásy a lásky

Budějcké Výstaviště v závěru tohoto týdne opět na pár dní ožilo. Zároveň se čtrnáctým ročníkem výstavy Hobby podzim 2012 tady probíhala 16. Móda show 2012 a Esoterický festival Zlatý střed.

Jak už tomu bývá zvykem, byla po areálu rozeseta spousta stánků s jídlem, květinami, oblečením, sladkostmi či jinými pochutinami. Hodně stánkařů nabízelo česnek. Někteří ho měli označený jako český, jiní pouze názvem, ale na dotázání vám rádi sdělili, odkud česnek je. Další prodávali sadbový česnek z Maďarska či Francie.

Budějcká Drbna hledala pěstitele a prodejce tohoto léčivého skvostu, ale marně. „Já sám ho nepěstuju, ale kupuju na Vysočině. Tady budete marně hledat přímo pěstitele,“ odpověděl první prodejce, na kterého narazila. Stejnou informaci se dozvěděla i od několika dalších.

Místem s nejzajímavější koncentrací ručních prací se stal pavilon T2, kde se pořádal Esoterický festival. Nejenom, že jste si tam mohli nechat vyložit karty či astrologii, ale po celý den zde probíhaly i zajímavé přednášky a ukázky řemesel.

Budějcká Drbna se také zúčastnila módní přehlídky a tanečního vystoupení Move 21, které se konalo v pavilonu Z, kde rovněž probíhal den s časopisem Receptář. Veliký zájem byl také o výstavu hub.

„Nikdy by mě nenapadlo, kolik jich je jedlých. Taky jsem konečně měla šanci shlédnout jedovatou bedlu, o které se tolik mluvilo. Jsem nadšená,“ řekla jedna z návštěvnic výstavy Marie Vejdělková.

Štítky Hobby podzim 2012, výstava, Výstaviště České Budějovice, česnek, krása, festival, láska, Francie, Maďarsko, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzimní Hobby bylo letos plné česneku, krásy a lásky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.