Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pat a Mat čekají na nové páníčky, kteří jim dají domov

Tři zhruba dvouměsíční kříženky měly štěstí. Kdosi je odložil v lese u Dolního Dvořiště a nechal je tak napospas osudu. Všechno ale dobře dopadlo! Fenky se nakonec ocitly v útulku odchytové služby Animal Rescue.

„Zatím jsou maličko vystrašené, ale rychle se rozkoukávají. Předpokládáme, že v dospělosti budou drobnějšího vzrůstu, asi kolem 10 kilogramů. V současné době jsou v karanténě, pokud budou zdravá, budou připravená k adopci až po vánočních svátcích,“ uvedl Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Jaké další krasavce v útulku nalezneme? Třeba ročního křížence drátosrstého ohaře, nebo českého fouska. Je to hodný, čistotný a relativně poslušný sympaťák, který se u odchytové služby ocitl na konci listopadu.

2. října byla nalezena v Lišově pětiletá fenka křížence německého ovčáka. Měla silnou nadváhu, ale už po pár dnech začala hubnout. „Je z ní velká fešanda. Je to velmi hodná a mazlivá fenka, která potřebuje kontakt s lidmi. Je čistotná, se psy, které zná, vychází dobře, před cizími si může hlídat své území, nebo i páníčky. Nemůžeme ji s klidným svědomím doporučit do společnosti koček, o které jeví podezřelý zájem,“ usmál se Vladimír Kössl.

Zpátky do útulku se vrátila roční fenka křížence, která byla už v létě nalezena na silnici u Nové Vsi směrem na Strážkovice. V září odjela do nového domova, ale příliš se neohřála.

„Noví majitelé byli zvyklí na svého starého psa a tato fenka je na jejich poměry přespříliš aktivní. Blacie je mladá, aktivní fenka, která potřebuje zaměstnávat. Je ráda v kontaktu s lidmi a pokud bude zůstávat doma sama a budete mít nízký, nebo chatrný plot, může, alespoň z počátku, za lidmi utíkat.“

Od srpna je v Animal Rescue také ovčák Sam, který byl ze začátku pěkný ďáblík. Páníčkům malinko přerostl přes hlavu. „Samík je výtečný pejsek, ale ne pro každého. Potřebuje zkušeného, klidného a dostatečně důsledného páníčka, kterého by respektoval. Potom je to poslušný pes, pro kterého je radost plnit pánečkovo pomyšlení. Má výborné přivolání, umí sedni, lehni, zůstaň. Rád aportuje, je to i mazlík. Ale pozor! Každé zaváhání páníčka dokáže rychle využít ve svůj prospěch. Nedůsledným, nebo snad hrubým způsobem u něj ničeho nedosáhnete! Vše je třeba řešit důsledně a v klidu. Také musíte počítat s tím, že to nebude rodinný pes, který bude chodit po zahrádce a nechá tam kohokoliv potulovat. Cizím lidem dá nekompromisně najevo, že nejsou vítáni. Sam je čistotný, nic neničí, je jen svůj a musí být stále pod dohledem,“ upozornil Vladimír Kössl.

V útulku je tradičně také několik čičin. Aktuální tříměsíční přírůstek pochází z Nových Hradů. „Kocourek měl na obou očkách poškozenou rohovku, na pravém byl utvořený velký vřed. Poškozené očko mu bylo operativně odstraněno, zákal na druhém by mělo být možné operativně řešit později. V současné době užívá antibiotika. Kocourek je veliký mazlík, baští bez problémů a na kočičí záchůdek chodí také vzorně.“

Chcete dát šanci kočičím chuligánům? Pat a Mat čekají na vás! „Byli nalezeni společně, s ušním svrabem, velmi nastydlí a dlouho s rýmou bojovali. Jsou to milí kocouři, kteří mohou žít v bytě i v domku se zahrádkou,“ popsal Vladimír Kössl a dodal: „Kastrace je ovšem do budoucna podmínkou.“

Hledáte nového kamaráda? Dáte zmíněným mazlíkům šanci? Mrknout na ně můžete v galerii!

Štítky útulek, animal rescue, psi, kočky, Pat a Mat, pes, Vánoce, kříženec, Dolní Dvořiště, domov, Lišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pat a Mat čekají na nové páníčky, kteří jim dají domov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.