Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od pátku se bude na Výstavišti degustovat 300 druhů piv

Přes padesát českých pivovarů přihlásilo do soutěže o titul Pivo České republiky 2013 téměř 300 druhů piv. Výsledky budou vyhlášeny na Slavnostech piva na českobudějovickém Výstavišti. Na jejich 17. ročníku, který se bude konat v pátek a v sobotu, bude celkem 90 vystavovatelů.

Na ploše přes 4000 metrů čtverečních budou vedle nápojů nabízet i dobré jídlo. Doprovodný program bude letos na dvou pódiích - v Pivovarské zahradě a v pavilonu Z, kde se bude i tancovat.

Podle Aloise Srba z produkční agentury budou vzorky piv soutěžit v celkem 18 kategoriích - od světlého výčepního přes ležáky po ochucená piva. Vítěz získá právo užívat titul Pivo České republiky.

Vzorků bude sice na výstavišti méně než na nedávných slavnostech v Táboře, které jsou po Norimberku druhou největší degustací v Evropě, ale i českobudějovická soutěž má podle něj stále lepší úroveň. Vzhledem k podmínkám na výstavišti i větší perspektivu.

Návštěvníci, stejně jako degustátoři, budou moci ochutnat i světlý ležák z havlíčkobrodského pivovaru, který vloni na podzim zvítězil v soutěži v Norimberku v konkurenci 60 pivovarů ze 40 zemí světa. Soutěže se zúčastní přes 21 minipivovarů. Vyhlášení výsledků bude v sobotu v 11 hodin.

Tentýž den před polednem budou v Pivovarské zahradě vyhlášeny i výsledky sedmého ročníku soutěže Chutná hezky. Jihočesky a hejtman Jiří Zimola udělí právo užívat tuto značku dalším 26 výrobcům regionálních potravin. Součástí slavností je doprovodný program. K degustaci budou vyhrávat především folkové kapely.

Loni na Slavnosti piva přišlo 16 tisíc lidí. Od letoška zavedli organizátoři symbolické vstupné 20 korun. Vstupenky budou slosovatelné. Brány výstaviště se otvírají v pátek v poledne, v sobotu od 10 hodin. Po oba dva dny se zavřou o půlnoci.

Zdroj: ČTK

Štítky Slavnosti piva, Výstaviště České Budějovice, Pivo České republiky 2013, pivo, pivovar, soutěž, slavnost, kongresové centrum, nápoj, Česko, Norimberk, Jiří Zimola, zahrada, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pátku se bude na Výstavišti degustovat 300 druhů piv  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.