Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na trhy ještě můžete vyrazit do Českého Krumlova

Zatímco na budějckém náměstí již zítra skončí vánoční trhy, v Českém Krumlově potrvají až do 6. ledna. Ve všední dny se konají od 11 do 18 hodin. O víkendech a svátcích startují již o hodinu dříve.

Tradice adventních trhů v Českém Krumlově začala teprve před několika lety, mezi turisty se okamžitě setkala s kladnou odezvou. Miláčkem trhů je jejich patron - medvěd. Ten dříve býval ledový, ale od letošního roku je z umělého kamene.

„Medvěd z ledu vypadal nádherně, ale pokaždé bohužel roztál. Počasí je zkrátka nepředvídatelné,“ uvedl Martin Busta, ředitel Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České, v jejímž ateliéru socha vznikala. „Zástupci Sdružení cestovního ruchu v Českém Krumlově, které trhy pořádá, nás tedy oslovili, zda bychom nevytvořili novou sochu. Rozhodli jsme se, že ho uděláme z umělého kamene, aby nebyl těžký na manipulaci a zároveň byl odolnější.“

Co na krumlovských trzích, které pořádá Sdružení cestovního ruchu v Českém Krumlově, naleznete? Různé dobroty, výrobky s vánoční tématikou i tradiční řemesla. Trhy mají velmi specifickou a milou atmosféru a i díky nim byste si návštěvu Českého Krumlova neměli nechat ujít.

V Českém Krumlově se celkově každoročně koná mnoho krásných vánočních akcí. Na návštěvníky ještě čekají Medvědí Vánoce (24. 12. od 10 hodin) a Živý betlém (23. 12. od 16:15 a 18:30).

Přes zimu určitě stojí za návštěvu také Hradní muzeum na zámku. To je ale od pondělí 22. prosince do začátku nového roku uzavřeno.

Štítky trhy, krumlov, medvěd, Český Krumlov, Anežka Česká, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trhy ještě můžete vyrazit do Českého Krumlova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.