Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jih Čech je nejlepší pro letní dovolenou a pěší turistiku

Jižní Čechy jsou nejlepším místem v republice pro letní dovolenou a pěší turistiku. Vyplývá to z výsledků druhého ročníku ankety Kraj mého srdce 2013, kterou organizuje vydavatelství Kam po Česku a výstavní společnost Incheba.

Zveřejněny byly 18. února v rámci veletrhu Holiday World 2014 v Praze, kde získal Jihočeský kraj i druhé místo za svou expozici.
Kromě dvou uvedených prvních míst obsadil Jihočeský kraj v celkem sedmi hodnocených kategoriích ještě tři druhá místa za folklor a tance, cykloturistiku a památky a historická místa. A dvě pátá místa v kategoriích adrenalin a zimní dovolená.

Lidé mohli v internetové anketě hlasovat od října 2013 do 31. ledna 2014. Celkem se do ní zapojilo 11 291 osob, tedy 2,5krát více než vloni.

Kromě zmíněných cen navíc jižní Čechy obdržely v Praze taktéž prestižní ocenění TTG Travel Awards v podobě prvního místa v kategorii neoblíbenější region České republiky za rok 2013.

„Dosažená umístění v anketě Kraj mého srdce mě velice těší. Vždyť jsme v konkurenci 12 krajů a Prahy neskončili hůře než pátí a z toho jsme byli dvakrát první a třikrát druzí. To jenom podtrhuje fakt, že jižní Čechy jsou tím nejlepším místem pro letní dovolenou i trávení chvil volna. A to pro jednotlivce, rodiny s dětmi i seniory. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak zisk ocenění za nejoblíbenější region,“ uvedl hejtman Jiří Zimola s tím, že tento úspěch lze bez nadsázky označit za jihočeské cenobraní.

Jihočeský hejtman zároveň věří, že se výše uvedené výsledky pozitivně promítnou do návštěvnosti kraje. „Na cestovní ruch se totiž váže řada dalších odvětví a služeb, které slouží k podpoře zaměstnanosti v našem regionu,“ dodal.

Smyslem ankety Kraj mého srdce je podle ředitelky Jihočeské centrály cestovního ruchu Petry Jánské podpořit domácí cestovní ruch a zjistit aktuální oblibu jednotlivých částí republiky u široké veřejnosti. Dlouhodobým cílem ankety je posilovat vědomou vazbu hlasujících na konkrétní kraje a důvody jejich atraktivnosti.

Zástupci Jihočeského kraje si kromě diplomů odvezli z Prahy i dvě velké křišťálové vázy za dvě první místa v anketě Kraj mého srdce 2013, skleněnou pyramidu za ocenění nejoblíbenější region České republiky za rok 2013 a skleněný globus za druhé místo za jihočeskou expozici na veletrhu Holiday World 2014 v Praze.

Výsledky ankety Kraj mého srdce 2013

Letní dovolená: 1. Jihočeský, 2. Jihomoravský, 3. Moravskoslezský
Pěší turistika: 1. Jihočeský, 2. Moravskoslezský, 3. Vysočina
Památky / historická místa: 1. Praha, 2. Jihočeský, 3. Jihomoravský
Folklor a tradice: 1. Jihomoravský, 2. Jihočeský, 3. Moravskoslezský
Cykloturistika: 1. Jihomoravský, 2. Jihočeský, 3. Olomoucký
Adrenalin: 1. Liberecký, 2. Praha, 3. Moravskoslezský ... 5. Jihočeský
Zimní dovolená: 1. Liberecký, 2. Moravskoslezský, 3. Královéhradecký ... 5. Jihočeský

Tisková zpráva
Foto: www.lipno.info

Štítky Kraj mého srdce, anketa, úspěch, Česko, Jihočeský kraj, pěší turistika, Praha, cestovní ruch, Incheba, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jih Čech je nejlepší pro letní dovolenou a pěší turistiku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.