Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

JCI Česká republika organizuje sbírku pro Putimské

Několika nejvíce povodní postiženým rodinám v jihočeské obci Putim má pomoci sbírka, kterou vyhlásila Junior Chamber International (JCI) Česká republika, organizace mladých, aktivních podnikatelů, manažerů, vědeckých a vzdělávacích pracovníků i studentů.

Sbírka běží už týden a organizátoři hlásí, že částka na účtu se přehoupla přes sto tisíc.

„Pořád jsme spíše v počátcích. Snažíme se mobilizovat rodinné příslušníky, přátele, partnery z nevládních organizací i z komerční sféry. V závěru minulého týdne jsme rozeslali informace na podnikatele z Jihočeské hospodářské komory, s velmi pozitivními ohlasy. Pomoc již přislíbila i Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, připojují se studentské organizace AIESEC a Medusa,“ vypočítává seznam donátorů Martin Jírovec, národní prezident organizace JCI ČR. A zdůrazňuje, že velice štědrá pomoc putuje i ze západních Čech, kde má Junior Chamber International lokální organizaci.

Pomoc má nejčastěji podobu přímého finančního daru, který putuje na nadační účet. Někteří firmy našly další formy, jak pomoci. Například majitelka Café galerie v Jírovcově ulici Soňa Císařová zve na ´povodňovou kávu´, nebo mladý podnikatel Jakub Plojhar, který má papírnictví v centru Českých Budějovic, přislíbili, že věnují deset procent ze svého obratu, jehož za vybrané produkty dosáhnou během tohoto týdne.

Finančními dary lze pomáhat až do konce týdne, poté organizátoři sbírku ukončí a ve spolupráci se zastupiteli obce Putim peníze rozdělí mezi nejpotřebnější. Sbírka je naprosto transparentní, online databázi lze sledovat na adrese www.hjcr.cz.

Informace o sbírce

Číslo účtu: 2400242315/2010

Variabilní symbol: 20130001 v případě fyzické osoby, nebo vaše telefonní číslo bez národní předvolby, pokud si přejete na sebe zanechat pro sdružení kontakt (kontaktní údaje nebudou poskytovány třetím stranám a budou uchovávány dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění), respektive IČ firmy v případě právnické osoby. Právnickým osobám můžeme vystavit darovací smlouvu.

Konstantní symbol: 558

Do textu, prosím, uveďte vaše jméno a příjmení v případě fyzické osoby, respektive název firmy a odkaz na web firmy v případě právnické osoby.

Informace o organizaci

Organizace Junior Chamber International (JCI) sdružuje mladé, aktivní lidi z řad podnikatelů, manažerů, úředníků, vědeckých a vzdělávacích pracovníků i studentů mezi 18 a 40 lety věku, kteří usilují o pozitivní změny ve společnosti. Založena byla v roce 1915 a působí ve 110 zemích světa. Má více než milion ´alumni´ a zhruba 200 tisíc aktivních členů.

Mezi významné osobnosti, které prošly touto organizací, patří bývalý generální tajemník OSN Kofi Annan, američtí prezidenti J. F. Kennedy, Bill Clinton, R. M. Nixon, francouzský prezident Jacques Chiraque, zakladatel firmy Microsoft Bill Gates či monacký kníže Albert.

Tisková zpráva

Štítky Junior Chamber International, finanční sbírka, Putim, Jihočeský kraj, povodně, Česko, právnická osoba, Jihočeská hospodářská komora, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, AIESEC, OSN, John Fitzgerald Kennedy, Bill Gates, Bill Clinton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

JCI Česká republika organizuje sbírku pro Putimské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.