Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

I když napadl sníh, pustili se do plánovaného úklidu města

Jak slíbili, tak udělali... Ačkoliv ke konci roku napadl sníh, partička kolem Kláry Bachové se pustila do plánovaného úklidu krajského města. A jak to tak vypadá, u jediné akce nezůstane. Další se uskuteční pravděpodobně na jaře.

„Napadaný sníh nám úklid ztížil, ale i tak nás několik vyrazilo ve skupinkách. Někdo šel i sólo,“ zmínila Klára Bachová, která celou akci iniciovala.

Dobrovolný úklid se uskutečnil například u Mercury centra či na Palackém náměstí. „V lokalitě ulice Dvořákova (u Mercury centra) a na Žižkově třídě jsme sebrali 6 kilogramů odpadu, poté na trase Pekárenská - Palackého náměstí - Skuherského - Jírovcova bylo posbíráno odhadem 25 kilogramů odpadu a na Malém jezu 10 kilogramů,“ vyčíslila mladá dívka.

Jednotlivci se také pustili do úklidu v lokalitách Suché Vrbné, okolí Družby a již zmíněném Malém jezu. „Tímto bych chtěla všem zúčastněným poděkovat, že i přes nepřízeň počasí byli takto aktivní,“ řekla Klára Bachová a dodala, že do dalšího úklidu se nadšenci pustí nejpozději na jaře.

Štítky úklid, nepořádek, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Fuk

Velmi si vážím všech, kteří se rozhodnou udělat něco pro ostatní, aniž se ptají, co za to. Ale tady se vkrádá pochybnost: Proč musí aktivisté dělat práci za různé firmy, které si naše drahá radnice na úklid města - nikoliv levně, najímá ... Chápal bych, že aktivisté přiloží ruce k dílu například v okrajových lokalitách, kam "outsoursingové" firmy nedosáhnou. Ale prakticky v centru? Napadají mě dvě vysvětlení - buď jsou lidé v uvedených lokalitách větší bordeláři (na co tedy máme městsklé botičkáře a kamerový systém) nebo je kdos, zodpovědný za "rezort čistoty", poněkud méně zodpovědný... Čímž jsem nechtěl jakkoliv zlehčovat práci Kláry Bachové a dalších a ještě jednou jim za jejich úsilí děkuji. (S tichou vzpomínkou na doby, kdy jsme brigádnicky zkrášlovali své obce a za ušetřený peníz se postavil nebo opravil třeba kulturák.)

Pondělí, 5. ledna 2015, 10:42Odpovědět

I když napadl sníh, pustili se do plánovaného úklidu města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.