Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobrovolníky nepotřebují, lidé si po povodních uklízejí sami

Obce a města zasažené velkou vodou v Jihočeském kraji při odstraňování následků zatím nepotřebují dobrovolníky. Vystačí si většinou vlastními silami nebo výpomocí od příbuzných.

Charita v Jihočeském kraji eviduje zhruba šest desítek dobrovolníků, kteří jsou připraveni vyrazit na uklízení následků povodní.

„Další dobrovolníky, kteří nabízejí své služby, proto odkazujeme na charity v Praze nebo v Ústeckém a Středočeském kraji,“ uvedla vedoucí Dobrovolnického centra při českobudějovické diecézní charitě Věrka Michalicová.

Podle ní obce a města v jižních Čechách zvládají odstraňovat následky povodní také kvůli tomu, že záplavy nezpůsobily takové škody jako v minulosti.

Českobudějovická charita však odhaduje, že v následujících dnech najde pro dobrovolníky uplatnění. Bude tomu tak ve chvíli, až opadne voda ve stále zaplavených lokalitách na Písecku nebo Táborsku.

„Počítáme s tím, že třeba do Bechyně někdo vyrazí a pomůže tam lidem s úklidem,“ řekla Michalicová. Charita doposud vyslala jen čtyři dobrovolníky na likvidaci následků velké vody k Milevsku.

Věrka Michalicová uvedla, že stále pokračuje sbírka humanitární pomoci. Do ní lidé přinášejí do sídla českobudějovické charity v Kanovnické ulici čisticí prostředky, rukavice, holínky, lopaty, košťata a podobné nářadí potřebné při odstraňování následků povodní.

„Zdá se, že i těchto věcí máme dostatek, ale pokud bychom je nevyužili, předáme je do jiných míst republiky, kde o ně bude nouze,“ řekla.

Zdroj: ČTK

Velká voda postupně opadává

Čtvrtek, 6. června 2013, 20:22

Povodně v Českých Budějovicích
Povodně v Plavě

Štítky povodně, velká voda, Vltava, Malše, Českobudějovicko, povodeň, Jihočeský kraj, charita, Praha, Středočeský kraj, Ústecký kraj, okres Písek, okres Tábor, Bechyně, Milevsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníky nepotřebují, lidé si po povodních uklízejí sami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.