Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do divočiny se turisté vypraví po čtrnácti trasách

Do osmi šumavských oblastí a na 14 tras se mohou turisté letos vydat při takzvaných výletech do divočiny. Poprvé se zájemci za asistence průvodce podívají například do horní části kaňonu Křemelné. Správa šumavského národního parku chystá na letošní sezonu 129 vycházek do divočiny.

„V horní části kaňonu Křemelné se turisté seznámí s lesy na pověstmi opředené hoře Slunečné a průvodce zavede návštěvníky také do míst bývalých vesnic Stodůlky a Frauenthal, které po odsunu původních obyvatel dnes patří přírodě,“ řekl vedoucí oddělení marketingu Správy Národního parku a CHKO Šumava Josef Štemberk.

Některé trasy z loňského roku organizátoři změnili. Jde například o cesty kolem Vltavského luhu nebo na Trojmeznou. Další novinkou letošního roku je rozšíření nabídky dobrodružných výprav za poznáním velkých zvířat i unikátních biotopů v Chráněné krajinné oblasti Šumava. S průvodcem je možné vyrazit do šesti oblastí po šesti různých trasách.

„Jde vždy o rozsáhlé přírodní rezervace, které svou přírodní hodnotou směle konkurují přírodě v národním parku,“ uvedl ředitel Národního parku Šumava Pavel Hubený.

Zájemci si mohou rezervovat termíny na výlety do divočiny na webu parku. „Největší zájem je o termíny o prázdninách. Stoprocentně bývají obsazeny termíny do turisticky zvlášť atraktivních oblastí - Modravské pláně nebo kaňon Křemelné,“ řekla vedoucí sdružení šumavských průvodců zajišťujících doprovody do divočiny Jana Procházková.

Zdroj: ČTK

Štítky Národní park Šumava, výlety do divočiny, rezervace termínu, průvodce, soutěska, Křemelná, CHKO Šumava, Josef Štemberka, Stodůlky, Pavel Hubený, Vltavský luh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do divočiny se turisté vypraví po čtrnácti trasách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.