Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Díky nadačnímu příspěvku policisté nakoupili nové vybavení

Speciální nafukovací stan do krizových podmínek a přívěsné vozíky pro přepravu policejních psů dostali pod stromeček jihočeští policisté.

Projekt s názvem Pořízení majetku a techniky pro potřeby řešení mimořádných událostí, ochrany obyvatelstva a krizových situací odstartoval v květnu letošního roku. Finance ve výši čtyř a půl milionu korun na něj poskytla Nadace ČEZ.

Na tiskové konferenci, jíž se zúčastnil také hejtman Jihočeského kraje Jiřího Zimola, mohli přítomní zhlédnout nový speciální nafukovací stan, který bude sloužit policistům a ostatním příslušníkům Integrovaného záchranného systému při práci v terénu.

„Stan má přívod elektřiny a lze ho postavit za necelých šest minut,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Holická. „Jsem rád, že už nebudeme muset závidět hasičům, kteří podobné vybavení mají, a že se naši hoši se budou mít při těžké práci kde schovat,“ vychvaloval si stan ředitel Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje Radomír Heřman.

Stan však není jediným novým vybavením, které policisté obdrželi. Služební kynologové se mohou nyní těšit ze speciálních přívěsných vozíků za automobily, které jim usnadní přepravu psů. „Jeden přívěsný vozík vyjde zhruba na 70 tisíc korun a poskytne psům dostatečné pohodlí,“ dodala mluvčí Holická.

Kynologové předvedli ukázku své práce se speciálně vycvičenými psy. Mezi další pořízenou techniku patří i výpočetní a záznamová technika a speciální sluchátka určená policistům Zásahové jednotky Jihočeského kraje.

Štítky Policie ČR, Nadace ČEZ, vybavení, nafukovací stan, přívěsné vozíky pro přepravu policejních psů, pes, stan, vozík, Jihočeský kraj, Jiří Zimola, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky nadačnímu příspěvku policisté nakoupili nové vybavení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.