Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějovický Budvar představil speciální várku piva BUD

Po 200 dnech dozrála v historii druhá várka pivního speciálu BUD Premier Select nefiltrovaný Limited Edition, kterou českobudějovický pivovar představil na Apríla, tedy 1. dubna. Piva se vyrobilo pouze 400 hektolitrů a pivovar bude pivo exportovat do tří zemí v Evropě.

Krom České Republiky pivo ochutnají obyvatelé Slovenska, Německa a Velké Británie.

Pivo novinářům představil v pondělí v restauraci Masné krámy ředitel Budvaru Ing. Jiří Boček společně s Petrem Košínem, který se v pivovaru stará o vývoj a výzkum piva. V České republice bude k dostání hned ve 230ti zařízeních a záleží na konzumentech, jak dlouho bude k dostání.

Pivo má stupňovitost 16,8° a obsah alkoholu 7,6%. Z tohoto důvodu jeho konzumaci pivovar doporučuje pouze starším 21 let, protože pouze starší dokáží ocenit jeho výjimečnou chuť a kvalitu. Chmelové hlávky pivovar přivezl z okolí Blšan, kde jej v oblasti Zlatého potoka sběrači nasbírali a ještě ten den odvezli do Českých Budějovic, aby jej mohl pivovar přidat do várky. Celkem se do 400 hektolitrů přidalo 360 kg chmelových hlávek a pivo bylo poté uloženo do sudů, kde 200 dní zrálo. Takto dlouhá doba kvasinkám nepřeje a z toho důvodu došlo během zrání k přidání kroužkovaných kvasnic, které dodaly pivu říz a chuť.

Pivo je velice dobře pitelné a kvůli špatnému roku, kdy podíl hořkých složek v chmelu nebyl velký, není pivo tak hořké. Z tohoto důvodu se doporučuje opatrná konzumace, jelikož pivo velice dobře chutná a není v něm poznat velký obsah alkoholu. Určitě si tedy na tento výjimečný druh piva zajděte a ochutnejte jej.

Ochutnávka pivního speciálu

Středa, 2. dubna 2014, 18:16

Ochutnávka nového piva BUD Premier Select nefiltrovaný Limited Edition
Ochutnávka nového piva BUD Premier Select nefiltrovaný Limited Edition

Autoři

Štítky pivo, pivovar, Budějovický Budvar, alkohol, restaurace, Česko, kvasinky, Evropa, Jiří Boček, Německo, Velká Británie, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Budvar představil speciální várku piva BUD  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.