Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bílá pastelka opět v ulicích, přispět můžou i Budějčáci

Ve středu 17. října proběhne u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole již 13. ročník celonárodní veřejné sbírky Bílá pastelka. Její výtěžek podpoří speciální služby pro těžce zrakově postižené. Bílou pastelku si lidé můžou zakoupit i v Českých Budějovicích.

Pořadatelem sbírky je Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky ve spolupráci s obecně prospěšnými společnostmi Tyfloservis a TyfloCentrum. Záštitu poskytla předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová.

Už zítra vyjde do ulic více než dva a půl tisíce dobrovolných prodejců převážně z řad středoškolských studentů v bezmála 200 českých městech, aby pomohli získat prostředky na financování speciálních služeb pro lidi se zrakovým postižením. Za minimální příspěvek 20 Kč nabídnou veřejnosti originální bílou pastelku a bloček nebo kalendářík.

V roce 2011 činil výtěžek sbírky více než 1 750 000 Kč, díky nimž se mohly realizovat aktivizační projekty podporující integraci nevidomých do společnosti.

Hlavní spolupořadatel sbírky, Tyfloservis, o.p.s., zajišťuje programy zaměřené na zvládnutí dovedností nutných pro život se zrakovým handicapem, například chůzi s bílou holí, výuku čtení a psaní Braillova písma, ovládání speciálních pomůcek a výběr vhodné optiky.

Děkujeme všem, kdo opět po roce podpoří sbírku Bílá pastelka!

Tisková zpráva

Štítky Bílá pastelka, sbírka, charita, pastelka, České Budějovice, Miroslava Němcová, Poslanecká sněmovna ČR, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílá pastelka opět v ulicích, přispět můžou i Budějčáci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.