Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bazén prošel modernizací. Návštěvníci dostanou nové čipy

Chodíte si zaplavat, když je venku škaredě? Rádi se prohřejete v sauně? Pokud jste aspoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, měli byste zbystřit. Budějcký krytý plavecký stadion, jehož provoz byl zahájen tento týden, totiž prošel během léta modernizací za několik milionů korun.

První a zásadní změnu zjistí návštěvníci hned po příchodu. Došlo tady, kromě jiného, k výměně odbavovacího systému a přesunu turniketů k pokladně.

„Přechod na tento komfortnější systém znamená, že si všichni zákazníci musí vyměnit stávající čipy za nové, jejich kredit však bude převeden s neomezenou platností. Nový čip platí až v okamžiku průchodu turniketem,“ upozorňuje náměstek primátora Kamil Calta.

Součástí moderního odbavovacího systému jsou i nové skříňky obsluhované rovněž pomocí elektronického čipu. V areálu krytého bazénu přibyly infopanely, na nichž je možné zjistit dobu platnosti čipu i číslo skříňky.

„V prostoru před pokladnou jsou pro příchozí k dispozici i dvě informativní obrazovky, které ukazují aktuální počet návštěvníků v bazénu a sauně,“ představila další novinky předsedkyně finančního výboru rady města Petra Šebestíková.

Změna odbavovacího systému obnáší výměnu přibližně pěti tisíc čipů, proto bude prioritně odbavována veřejnost a až následně dojde k vydání čipů dlouhodobým nájemcům, to znamená plaveckým oddílům a školám.

„Kvůli tomu bylo posíleno personální obsazení pokladny, což ale úplně nevylučuje možnou prodlevu při odbavení,“ varuje před možným čekáním ředitel příspěvkové organizace Sportovní zařízení města České Budějovice Tomáš Novák.

V provozu je už i sauna, kde byly provedeny menší stavební úpravy, došlo k částečné výměně elektroinstalace a změny se dočkal také interiér.

„Kromě toho byla ještě vyměněna nevyhovující dlažba v dětském bazénu, osvětlení v šatnách a v prostoru velkého bazénu byly osazeny nové zásobníky teplé vody pro sprchy,“ dodává náměstek Calta.

Co všechno se v bazénu vyměnilo?

  • odbavovací systém včetně dodávky šatních skříněk za 4,5 milionu korun
  • zásobník teplé vody za 250 tisíc korun
  • osvětlení v prostoru bazénu, šaten a vestibulu plaveckého stadionu za 300 tisíc korun
  • úpravy v sauně za 700 tisíc korun (všechny ceny jsou bez DPH)

Ceník služeb plaveckého stadionu

Ceník služeb sauny

Štítky plavecký stadion, bazén, modernizace, turnikety, odbavovací systém, skříňky, sauna, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén prošel modernizací. Návštěvníci dostanou nové čipy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.