Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Areál bývalých čtyřdvorských kasáren mění podobu

Ještě před několika měsíci tam stály postupně chátrající objekty bývalých kasáren. Dnes v těchto místech pracuje technika a z nechtěného brownfieldu vzniká volnočasový park určený opravdu pro všechny věkové kategorie s velmi širokou nabídkou pro různé druhy sportů.

Park vyroste v českobudějovické městské části Čtyři Dvory za Hokejovým Centrem Pouzar. Celý projekt je realizován z evropských dotačních prostředků v rámci Integrovaného plánu rozvoje města, takzvaného IPRM.

„Pro volnočasový park jsme se rozhodli především pro jeho menší finanční i časovou náročnost, abychom dokázali investiční akci včas dokončit a neriskovali, že město přijde o evropské dotační prostředky. Nakonec jsme také vyjednali změnu původní smlouvy a revitalizujeme menší území,“ vysvětlil 1. náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

Než ale samotná výstavba parku v části bývalých kasáren začala, bylo třeba dokončit demolice objektů. První fáze výstavby, která vyšla na 16 milionů korun, se týkala především vybudování potřebné infrastruktury. „Nyní již běží druhá fáze, která bude stát 31 miliónů korun a na jejímž konci bude proměna území o výměře necelých třech hektarů do výsledné podoby parku,“ dodal Joch.

Hotovo by mělo být ještě letos v červnu.

Foto: Ivan Minařík

Štítky Park Čtyři Dvory, České Budějovice, výstavba, kasárna, Miroslav Joch, Čtyři Dvory, Ivan Minařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Radeji nam povezte, kdy hodlaji propojit Strakonickou s Horakovkou, uz by bylo na case.

Pátek, 2. května 2014, 00:56Odpovědět

Areál bývalých čtyřdvorských kasáren mění podobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.