Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Ve čtvrtek začal agrosalon Země živitelka

Budějcké výstaviště ve čtvrtek 27. srpna 2015 opět ožilo ruchem tradiční akce - mezinárodního agrosalonu Země Živitelka. Své produkty a služby nejen z oblasti zemědělství zde představí téměř 600 vystavovatelů.

Dvaačtyřicátý ročník agrosalonu, nazývaného také „svátkem zemědělců“, zahájili představitelé státu, vlády a významných zemědělských institucí. Zahájení se zúčastnil prezident České republiky Miloš Zeman i jeho předchůdce, exprezident Václav Klaus. Oba ve svých projevech užili svůj typický humor a oba také zdůraznili nutnost podpory českého zemědělství, například v oblasti spotřeby českých kvalitních potravin. Přítomni byli také ministr zemědělství Marian Jurečka, předseda Agrární komory České republiky Miroslav Toman, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a další hosté. Krátce po ukončení zahajovacího ceremoniálu se politici vydali na rovněž tradiční prohlídku pavilonů - Miloš Zeman letos tuto cestu po areálu absolvoval netradičně,  jel v golfovém vozíku.

To ovšem není jediná změna, kterou návštěvníci agrosalonu zaznamenali. Velmi výraznou změnou je celkové uspořádání expozic, kdy hlavní výstavní plochy patří zemědělské technice, která je tak pro výstavu dominantní. Prodejní stánky s potravinami nebo spotřebním zbožím byly letos situovány do postranních prostor. Celkově díky tomu agrosalon působí jako skutečně odborná, profesně orientovaná výstava bez pouťových prvků.

Součástí agrosalonu jsou odborné doprovodné programy, semináře a oborové dny. V sobotu se budou konat také již tradiční Národní dožínky.

42. ročník Země živitelka

Pátek, 28. srpna 2015, 08:33

Země živitelka
Země živitelka

Štítky Země živitelka, Miloš Zeman, Václav Klaus, Marian Jurečka, Miroslav Toman, Jiří Zimola, Agrární komora České republiky, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Ve čtvrtek začal agrosalon Země živitelka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.