Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava Samsonovy kašny začne 1. září

Momentálně ne plně fungující Samsonova kašna se dočká opravy. Město našlo našlo vhodný termín a bude jím příští úterý 1. září. Na veškeré práce bude také dohlížet sochař Ivan Tlášek a ke kašně se opět vrátí vysokozdvižná plošina.

Porucha byla nalezena 10. srpna v 7:00, kdy bylo zjištěno, že došlo k poruše na výtlaku do horní trysky ve lví tlamě, proto bylo nutné vypnout čerpadlo. Od té doby Samsonova kašna funguje napůl.

ČTĚTE TAKÉ: Ze lví tlamy Samsonovy kašny nestříká voda, na vině je závada

"Vysokozdvižná plošina a jeřáb pro sejmutí sochy Samsona budou přistaveny na náměstí Přemysla Otakara II. v úterý 1. září  v 8.00 hodin. Socha bude nejprve oddělena od podstavce, jeřábem opatrně uložena na měkké podložky do kontejneru a převezena do areálu společnosti Čevak a.s. Po odstranění závady se Samson vrátí zpět na podstavec." informovala Budějckou Drbnu mluvčí města Jitka Welzlová.

"Do původního provozu bude uveden až po vytvrzení lepeného spoje. Na veškeré práce bude dohlížet akademický sochař Ivan Tlášek." doplnila Welzlová.

Autoři

Štítky kašna, ČEVAK, Náměstí Přemysla Otakara II., Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Samsonovy kašny začne 1. září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.