Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nominujte významnou osobnost Jihočeského kraje na cenu hejtmana

Již potřetí se letos uskuteční vyhlášení cen hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly, Zlatá šupina. Stane se tak u příležitostí státního svátku v říjnu tohoto roku.

Pokud znáte, nebo víte o osobě, která by si zasloužila ocenění za mimořádné činy a celoživotní práci, případně znáte někoho, kdo se zasloužil o rozvoj či dobré jméno Jihočeského kraje v nejrůznějších oblastech, neváhejte ho navrhnout! Nominace zasílejte na emailovou adresu cenahejtmana@kraj-jihocesky.cz. Nominace musí obsahovat stručný životopis nominovaného a důvod, proč by měla dotyčná osoba cenu získat. Uzávěrka je k poslednímu srpnu tohoto roku.

V jízdárně zámku Hluboká nad Vltavou minulý rok ocenění z rukou hejtmana převzal lékař a profesor Miloš Velemínský, spisovatelka Markéta Zinnerová, filmový architekt Jindřich Goetz, čestný předseda SK Dynamo Zdeněk Čadek, trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jaroslav Pouzar, akademik Zdeněk Žemlička, nebo dáma, která světově proslula výrobou marmelád Blanka Milfaitová.

Cena hejtmana má podobu Zlaté šupiny, a to proto, že šupina nejen, že přináší štěstí, ale symbolizuje i rybářství, kterým je Jihočeský kraj proslulý.

Napsal Jiří Gruntorád

Štítky hejtman, cena, Jihočeský kraj, Jiří Zimola, Markéta Zinnerová, Stanley Cup, Jaroslav Pouzar, Jiří Gruntorád, Zámek Hluboká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nominujte významnou osobnost Jihočeského kraje na cenu hejtmana  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.