Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soutěž dětských hasičů ovládli Borovanští Soptíci a Hasičky Zhoř

Minulý čtvrtek se na Krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje v Budějcích uskutečnilo finálové kolo soutěže Mladý záchranář - hasičem v akci. Pětičlenné týmy žáků prvního a druhé stupně základních škol musely reagovat na nástrahy, se kterými se hasiči potýkají každý den.

Přes šedesát dětských týmů se přihlásilo do prvního kola soutěže, které bylo spuštěno prostřednictvím Facebooku. Účastníci museli několik týdnů plnit úkoly vědomostní, teoretické, ale i praktické. Týmy musely navrhnout svou vlastní vlajku, vymyslet vtip nebo komiks a nechyběly rovněž úkoly zaměřené třeba na požární techniku.

Do druhého kola se dostalo z každé kategorie šest celků. Na stanici v Budějcích už museli předvést umění čistě v praxi. Vše probíhalo stejně jako by šlo o normální zásah hasičů, tedy od přijetí tísňového volání, vyslání jednotek a jízdy na místo, až po zásah, jeho šetření a prezentaci médiím. Organizátoři tak chtěli dětskou soutěž co nejvíce přiblížit každodenní realitě.

Vítězem mezi týmy z prvního stupně se stali Borovanští Soptíci, kategorii 6. až 9. tříd ovládlo družstvo Hasičky Zhoř. „Naši soutěž považuji za velmi úspěšnou preventivní akci, kde děti mají možnost se seznámit s reálnými podmínkami činnosti profesionálních hasičů,“ nahlíží na oblíbené klání mezi dětmi ředitel HZS Jihočeského kraje Lubomír Bureš.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky soutěž, Jihočeský kraj, České Budějovice, Hasičský záchranný sbor, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž dětských hasičů ovládli Borovanští Soptíci a Hasičky Zhoř  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.