Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stezkou korunami stromů Lipno prošel miliontý návštěvník

Stezka korunami stromů Lipno dnes přivítala svého miliontého návštěvníka. Stala se jím Dana Stránská, manželka starosty malé východočeské obce Přívrat, která s rodinou na Lipně trávila víkend. „Jsme překvapeni a zároveň se těšíme na léto, které si užijeme jak na Lipně, tak i na dalších místech, kde stojí partnerské stezky,“ řekla Dana Stránská.

Stezka korunami stromů Lipno je výjimečný projekt, a to nejen v rámci Česka, ale i okolních zemí. „Že dosáhneme milionové návštěvnosti do tří let, jsme absolutně nečekali,“ prohlásil Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů. „Už nyní pracujeme v Čechách na dalším projektu, který plánujeme spustit příští rok.“

Rodina Stránských se na Lipno vypravila z východních Čech. Rodiče se třemi dětmi museli ze svého bydliště v obci Přívrat absolvovat cestu dlouhou zhruba čtyři hodiny, ale výsledek stál opravdu za to. Jejich tři děti, dvě dcery a syn, byly štěstím bez sebe, když se fotily s lišákem Foxem a poprvé procházely Stezku korunami stromů.

„Děti jsou nadšené jak ze Stezky, tak i z toho, že sem v létě pojedeme ještě jednou. Já se těším i na další aktivity, které na Lipně budeme absolvovat, třeba na Jezerní cyklostezku,“ prozradila Stránská. „Jakmile se děti dozvěděly o možnosti absolvovat kurz plachtění nebo jízdy na koloběžce, staly se ještě nedočkavější. Já se těším na zbylé tři stezky v Německu. Celý nápad spojení přírody a jejího netradičního vnímání je fantastický, včetně využité architektury,“ prohlásil Jan Stránský.

Stránští získali zážitkovou dovolenou na Lipně a budou moci využít zdarma všechny atrakce, které jsou v nabídce. Kromě toho se během letošního roku vydají na další tři výlety, a to na partnerské stezky korunami stromů. Během červnových Slavností dřeva jim bude výhra slavnostně předána. Rodina Stránských slíbila ze svých cest pořizovat fotografie a krátká videa, která budou sdílena na oficiálním FB profilu Stezky korunami stromů.

Tisková zpráva

Štítky Vodní nádrž Lipno, koruna stromu, Jan Stránský, Česko, Německo, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezkou korunami stromů Lipno prošel miliontý návštěvník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.