Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Druhý Kaufland zatím v Budějcích nebude

Druhý Kaufland, který měl vyrůst ve čtvrti Čtyři Dvory, zatím nebude. Kromě obchoďáku mělo na místě vzniknout také parkoviště pro zhruba tři sta aut. Obchod měl stát na pozemku společnosti JTH Group z Teplic, kterou vede známý developer a sponzor prezidenta Miloše Zemana Jaroslav Třešňák. Teď je ale všechno jinak. Investor požádal Krajský úřad Jihočeského kraje o ukončení takzvaného zjišťovacího řízení. O zrušení informoval server idnes.cz.

Podle prvotního záměru měl druhý Kaufland vyrůst ve Čtyřech Dvorech do dvou let. Developerovi  patři další desítky hektarů v lokalitě, které zasahují až k Vrbenským rybníkům a Zavadilce. Nákupní centrum mělo být napojeno na cyklistickou. Na severní straně se počítalo s chodníky a parkovištěm.

Podobný měl být tomu, který se v červenci začal stavět na Okružní. Už na začátku byl ale předběžný názor města k plánům velmi skeptický. I přesto, že ve městě je už obchodních center dost, město bude s investorem dále jednat a hledat kompromis. Jednou z verzí je i to, že by bylo parkoviště schované pod zem.

„Naše společnost nepodává informace o svých záměrech, je to součást obchodního tajemství. Po vydání stavebního povolení vydáme tiskovou zprávu,“ napsal serveru idnes.cz Třešňák.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Čtyři Dvory, obchod, Kaufland, stavba, zrušení, České Budějovice, Miloš Zeman, JTH Group a.s., Jihočeský kraj, Teplice, Zavadilka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý Kaufland zatím v Budějcích nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.