Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Revoluční způsoby učení vás posunou dopředu

PR článek

Jihočeská hospodářská komora se v letošním roce aktivně zapojila do Týdne vzdělávání dospělých, který se koná od 21. do 27. října 2019 po celém Jihočeském kraji, a ve spolupráci s Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů připravila dva dny nabité zajímavými akcemi. Jeden den je určen pro účastníky, kteří chtějí zažít vzdělávání jiným způsobem a využít zajímavých prvků ve vzdělávání. Druhý den cílí na všechny, kteří mají nápad a chtějí začít podnikat.

„Virtuální realita, vizuální myšlení nebo přednášky pro začínající podnikatele od fajnšmekrů ze společnosti Busyman jsou jen krátkou ukázkou ze všech událostí Týdne vzdělávání dospělých, které mohou účastníky posunout či inspirovat v pracovním i osobním životě,“ uvádí Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory (Jhk), a dále zmiňuje důležitost propojení vzdělávání a podnikatelského sektoru. „Staráme se o podnikatelské prostředí, a proto je naším cílem pomáhat i těm, kteří se teprve rozhodují, zda podnikat a zda je jejich podnikatelský záměr životaschopný. K tomu jim může pomoci třeba právě jeden z workshopů v rámci Týdne vzdělávání dospělých,“ dodává.

Jihočeská hospodářská komora se do Týdne vzdělávání dospělých (TVD) zapojila už v minulosti, protože dlouhodobě vnímá edukaci dospělých jako důležitý prvek při rozvoji celého regionu. I proto se události konají po celém Jihočeském kraji, aby se mohli zapojit i zájemci z dalších měst.

„Akce, které se budou konat od 21. do 27. října, jsou zcela zdarma, případně za symbolický poplatek, jelikož chceme poskytnout informace široké veřejnosti,“ upřesňuje Michaela Fouňová, koordinátorka projektu TVD z Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, a pokračuje: „Domluvili jsme se s odborníky z praxe, kteří přijali pozvání podělit se o svoje zkušenosti a know-how, zároveň mohou být zdrojem inspirace pro ostatní.“

Čtvrteční program bude na Jhk zaměřený na téma „Zažijte vzdělávání jinak“. V průběhu dne různí lektoři představí například sugestopedii umožňující rychlejší a efektivnější učení cizích jazyků, využití virtuální reality ve vzdělávání, vizuální myšlení pomáhající řešit problémy v týmu, nebo techniky, jak využívat a pracovat s předsudky. Pátek budou prostory Jhk patřit začínajícím podnikatelům. Ti mohou navštívit workshopy s tématikou o rozjezdu podnikání, získávání financí pro vlastní projekt či marketingu pro start-upy. Zájemci se mohou ale přihlásit i na osobní konzultace svých business plánů, kde jim odborníci z praxe poradí s možnostmi nastartování vlastního podnikání.

Pro účast na kterékoli události se stačí pouze registrovat na stránkách, kde je také uveden celotýdenní program se seznamem a popisem všech akcí zapojených do TVD.

Štítky Týden vzdělávání dospělých, Jihočeská hospodářská komora, virtuální realita, Jihočeský kraj

Revoluční způsoby učení vás posunou dopředu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.